Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valmiuslaki käyttöön – näin se vaikuttaa Nurmijärven varhaiskasvatukseen ja kouluihin

Valtioneuvosto totesi tänään yhdessä tasavallan presidentin kanssa Suomessa vallitsevan poikkeusolot, ja sen vuoksi Suomessa otetaan keskiviikkona käyttöön valmiuslaki.

Valmiuslain käyttöönotto vaikuttaa myös Nurmijärven kunnan varhaiskasvatukseen ja koulutukseen.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan varhaiskasvatus ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pysyvät toiminnassa. Valtioneuvosto ja Nurmijärven kunta suosittelevat kuitenkin päivähoidossa ja esiopetuksessa olevien lasten ottamista mahdollisuuksien mukaan kotihoitoon.

Myös esiopetus pidetään toiminnassa, mutta valtioneuvosto ja Nurmijärven kunta suosittelevat lapsen pitämistä kotona olosuhteiden niin salliessa.

Valtioneuvosto linjasi tänään, että lähiopetus Suomen kouluissa loppuu keskiviikosta 18.3. alkaen, ja tämä tarkoittaa myös Nurmijärven koulujen sulkemista.

Poikkeuksena kouluissa järjestetään lähiopetusta niille 1–3 luokka-asteen oppilaille, joiden vanhemmat ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisessä asemassa (esim. terveydenhuollon työntekijät).

Alla on ohjeet vanhemmille, miten tässä poikkeuksellisessa tilanteessa tulee toimia.

Koulut

Kouluissa järjestetään lähiopetusta niille 1–3 luokka-asteen oppilaille, joiden vanhemmat ovat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisessä asemassa (esim. terveydenhuollon työntekijät).

Koululaisten huoltajia pyydetään ilmoittamaan Wilma-viestillä sekä lapsensa opettajalle että rehtorille, mikäli toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisessä työtehtävässä ja tarvitsevat lapselleen lähiopetusta. Kunta pyytää huoltajia ilmoittamaan asiasta 17.3. klo 12 mennessä.

Lisäksi lähiopetusta järjestetään niille erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille, jotka sitä huoltajan näkemyksen mukaan tarvitsevat. Mikäli huoltaja kokee, että hänen lapsensa tarvitsee lähiopetusta, tulee hänen ilmoittaa asiasta Wilma-viestillä sekä lapsensa opettajalle että rehtorille. Kunta pyytäähuoltajia ilmoittamaan asiasta 17.3. klo 12 mennessä.

Nurmijärven kunta tiedottaa tarkemmin etäopetuksen järjestämisestä sekä siitä, missä kouluyksiköissä järjestetään lähiopetusta sitä tarvitseville tiistaina 17.3.

Varhaiskasvatus

Valtioneuvosto ja Nurmijärven kunta suosittelevat päivähoidossa ja esiopetuksessa olevien lasten ottamista mahdollisuuksien mukaan kotihoitoon.

Mikäli vanhemmat siirtävät lapsensa kotihoitoon, riittää siitä ilmoitus Päikkyyn. Päikyn lisätietoja-kenttään tulee kirjoittaa perusteluksi ”korona”. Jos olet tehnyt poissaoloilmoituksen ennen tätä ohjeistusta, ilmoita asiasta Päikky-viestillä.

Mikäli huoltaja ottaa lapsensa varhaiskasvatuksesta kotihoitoon 13.4. saakka, hänen tulee ilmoittaa poissaolosta Päikky-järjestelmän kautta ja hän voi hakea maksuvapautusta varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laineelta (leena.laine@nurmijarvi.fi).

Mikäli huoltaja on jo aikaisemmin ilmoittanut lapsen poissaolevaksi päivähoidosta lyhyemmäksi ajaksi ja aikoo jatkaa sitä 13.4. saakka, hänen pitää ilmoittaa poissaolosta Päikky-järjestelmän kautta sekä sähköpostiviestillä varhaiskasvatuspäällikölle.

Nurmijärven kunta turvaa yhteiskunnan kannalta kriittisessä asemassa (esim. terveydenhuolto) olevien huoltajien lapsille hoidon ympäri vuorokauden. Mikäli tällaisessa asemassa oleva huoltaja kokee, että hänen lapsensa tarvitsee päivähoitoa, tulee hänen ilmoittaa asiasta Päikky-viestillä päiväkodin johtajalle. Kunta pyytää huoltajia ilmoittamaan asiasta 17.3. klo 12 mennessä.

Nurmijärven kunta tiedottaa tarkemmin päivähoidon järjestämisestä sekä siitä, missä päiväkodeissa järjestetään päivähoitoa sitä tarvitseville tiistaina 17.3.

Alkuluokat

Valtioneuvoston linjauksen mukaan esiopetus pidetään toiminnassa, mutta valtioneuvosto ja Nurmijärven kunta suosittelevat lapsen pitämistä kotona olosuhteiden niin salliessa. Alkuluokissa opiskelevat esiopetuksen oppilaat saavat tarvittaessa paikan päiväkodista.

Mikäli huoltaja kokee, että hänen lapsensa tarvitsee päivähoitoa ja esiopetusta, tulee hänen ilmoittaa asiasta Wilma-viestillä sekä lapsensa opettajalle että päiväkodin johtajalle. Kunta pyytää huoltajia ilmoittamaan asiasta 17.3. klo 12 mennessä.