Nurmijärveläiset mukana järjestämässä Suviseuroja – tulossa jättiläismäinen tapahtuma

Lopen Räyskälään on kesällä 2021 tulossa jättiläismäinen tapahtuma. Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat pidetään lentokentällä 2.–5.7.

Edellisen kerran Suviseurat pidettiin Räyskälässä kesä–heinäkuun vaihteessa 2012. Silloin kävijöitä oli organisaation antaman tiedon mukaan noin 76 000.

Nyt järjestämisvastuussa ovat Nurmijärven, Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Hämeenlinnan, Lohjan ja Vantaan rauhanyhdistykset.

– Päävastuun kantaa Vantaan rauhanyhdistys, kertoo ensi vuoden suviseurojen päätoimikunnan varapuheenjohtaja Jukka Liukkonen

– Järjestävä rauhanyhdistysten ryhmä on sama kuin 2012, tuolloin päävastuussa oli Helsinki. Nyt toki on mukana uusi tekijä eli Hämeenlinnan rauhanyhdistys.

Järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa ja viranomaisinfo Lopen virkamiesten kanssa pidettiin viime torstaina.

Muutenkin palaverit ovat käynnistyneet.

– Suviseurojen tuttuun tyyliin lähdemme tämän vuoden Suviseuroihin Reisjärvelle. Huolehdimme rakenteiden purkamisesta, tämä helpottaa niiden pystyttämistä ensi vuonna. Suviseuroissa toteutetaan kolmen vuoden oppimispolkua, viime vuonna olimme tarkkailemassa, nyt mukana etenkin purkutöissä ja ensi vuonna järjestämässä.

Jukka Liukkonen kertoo, että päätoimikunnassa on 19 jäsentä. Eri toimikunnissa on yhteensä 90 jäsentä.

Suviseuroissa on tehty yleensä noin 13 000 työvuoroa.

– Lopella pyrimme hieman pienentämään työvuorojen määrää.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys SRK vetää suuntaviivat ja tekee päätökset suviseurojen pitopaikkakunnista.

– Nyt SRK:n taholla ollaan suosimassa kovapohjaisia alueita, jotka helpottavat erilaisten rakenteidenkin toteuttamista. Lisäksi majoitus sujuu helpommin lentokentillä kuin esimerkiksi pelloille tehdyillä tilapäisalueilla.

Keskusyhdistyksen pitkän tähtäimen linjauksissa on myös paluu Räyskälään jo vuonna 2024.

– Tänä vuonna ollaan Reisjärvellä, ensi vuonna Lopella. Sitten vuorossa ovat Kauhavan lentokenttä ja Pudasjärven lentokenttä. Puitesopimukset on tehty tämän mukaisesti.

Liukkonen pitää Räyskälän aluetta hyvänä isoa tapahtumaa ajatellen.

– Alue on suuri, helposti toteutettava ja siitä on jo vanhaa dokumentaatiota. Tietynlaisena etuna on se, että sinne johtaa useampi tieyhteys eikä olla aivan valtateiden äärellä. Tänne rakennettiin jo 2012 lisää tarvittavia kiinteitä tiloja, jotka sitten jäävät kentän käyttöön. Kiitoradan molempiin päihin on nyt tehty maan tasausta, lisää tilaa majoitusyksiköille.

Suviseurojen järjestelyissä otetaan entistäkin tanakammin huomioon ympäristö.

– Tämä näkyy esimerkiksi vessaratkaisuissa. Edellisen kerran täällä oli kaivettu auma, joka päällystettiin suojamateriaalilla. Nyt tarkoituksena on tuoda paikalle satoja bajamajoja.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut