Keuda siirtymässä etäopetukseen alkuviikosta – "Kaikille opiskelijoille ei mahdollista"

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on koronaepidemian takia siirtymässä etäopetukseen niin laajasti kuin se on mahdollista.

Kuntayhtymän johtajan Hannu Laurilan mukaan etäopetus on tarkoitus saada käyntiin jo alkuviikosta.

– Kaikille opiskelijoille etäopetus ei kuitenkaan ole mahdollista. Pyrimme myös turvaamaan valmistuvien opiskelijoiden opinnot.

Keudan johto päätti sunnuntai-iltana, että kouluissa siirrytään pääosin etäopetukseen maanantaista 16.3. lähtien.

–Mikäli opiskelija tarvitsee osaamisen hankintaan opettamista koulun tiloissa (esim. sähkön työsaliopetus), sitä pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Tavoitteena on poikkeavissakin olosuhteissa huolehtia jokaisen opiskelijan opinnoista, pyrimme myös erityisesti turvaamaan kevään aikana valmistuvien mahdollisuuden valmistumiseen. Työpaikalla koulutussopimuksella tai oppisopimuksella opiskelevat menevät työpaikalle normaalisti ja toimivat työpaikan linjausten ja ohjeistuksen mukaisesti, Keudan tiedotteessa kerrotaan.

Tiistaina Keudassa on opetukseton päiväjolloin suunnitellaan lähiviikkojen opetusjärjestelyt uudelleen. Vastuuohjaajat myös kontaktoivat kaikki opiskelijat viimeistään tiistainpäivän aikana

Johto päätti olla sulkematta toimipisteitä, ainakaan vielä tässä vaiheessa. Maksuttomaan ruokailuun oikeutetuilla opiskelijoilla on edelleen mahdollisuus lounaaseen oppilaitoksessa.

–Keuda seuraa koronavirustilannetta päivittäin ja toimii maan hallituksen, kuntien ja terveysviranomaisten antaman ohjeistuksen mukaisesti. Päätöksiä tehtäessä priorisoidaan sekä opiskelijoiden että henkilökunnan terveys etusijalle.Tilanne on poikkeuksellinen, koskaan aiemmin ei ammatillista koulutusta ole järjestetty vastaavissa oloissa. Tämä vaatii meiltä kaikilta kärsivällisyyttä, välittämistä toinen toisistamme ja uskoa siihen, että tästäkin selvitään, tiedotteessa painotetaan.

Muokattu 21.47: Lisätty tietoa sunnuntain kokouksen päätöksistä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut