Käyttötarkoituksen muutos hyväksytty – Suomiehen puisesta koulurakennuksesta omakotitalo

Suomiehen koulun vanha puurakenteinen koulurakennus aiotaan muuttaa yksiasuntoiseksi omakotitaloksi. Elinvoimalautakunta hyväksyi viime viikon kokouksessaan käyttötarkoituksen muutosta koskevan suunnittelutarveratkaisun.

245 k-m2:n suuruisen rakennuksen käyttötarkoituksen muutos oli ehtona sille, että Suomiehen koulun kauppa kunnan ja ostajan välillä toteutuu.

Nurmijärven kunnanhallitus päätti tammikuussa myydä koulun pariskunnalle, joka on tarjonnut siitä 270 000 euroa. Kauppa koskee kolmea rakennusta, joista kaksi on ollut koulukäytössä ja yksi varastorakennus.

Koulukäytössä olleista rakennuksista vanhempi, jolle nyt myönnettiin käyttötarkoituksen muutos, on vuodelta 1916 ja uudempi vuodelta 1950. Kauppaan sisältyvä maa-alue on suuruudeltaan 2,3 hehtaaria.

Suomiehen koulun toiminta päättyi vuonna 2017. Silloin koulua kävi 14 oppilasta.

Nykyiset ostajat eivät ole ensimmäiset, joiden kanssa koulusta on käyty kauppaa. Kunta myi koulua tarjoushuutokaupalla alkuvuodesta 2019. Kauppa silloin kohteesta korkeimman tarjouksen jättäneiden henkilöiden kanssa jäi toteutumatta.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut