Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvi varautuu koronavirukseen kouluissa ja esiopetuksessa: Oppikirjat kotiin, uinti- ja jäähallikäynnit jäihin

Nurmijärven koululaisten on vietävä kaikki oppikirjat kotiin tästä päivästä, 13. maaliskuuta lähtien. Kouluun otetaan päivittäin mukaan kirjat lukujärjestyksen mukaisesti. Tällä varaudutaan mahdolliseen etäopetukseen.

Näin Nurmijärven kunta ohjeistaa huoltajia, joilla on lapsia opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Koronavirukseen liittyvää ohjeistusta on juuri päivitetty,

Nurmijärven kunnan tiedotteesta selviää myös, että koulujen ja päiväkotien uima- ja jäähallikäynnit on toistaiseksi peruttu maanantaista 16. maaliskuuta alkaen. Sisäliikuntatunnit ja päiväkotien liikuntatuokiot järjestetään normaalisti, mutta ulkoliikuntaa suositaan mahdollisuuksien mukaan.

Tiedotteessa muistutetaan, että tartuntojen ennaltaehkäisyn vuoksi on tärkeää, että lapsi jää kotiin, mikäli hänellä on vähäisempiäkin flunssan oireita.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan ulkomailta palaavat oppilaat ja lapset, jotka ovat palanneet Suomeen 12. maaliskuuta tai sen jälkeen, viettävät kaksi viikkoa kotona.

Huoltajien on tärkeä tiedottaa koulua tai päiväkotia heti, jos lapsi tai joku hänen lähipiirissään sairastuu koronavirukseen tai joutuu karanteeniin. Ilmoitus on syytä tehdä puhelimella, ei menemällä paikanpäälle.

Tilanteessa, jossa huoltaja haluaa pitää lapsensa kotona, vaikka lapsi ei ole sairas tai karanteenissa, huoltajan pitää hakea vapautusta koulutyöstä tai esiopetuksesta. Lupa haetaan joko opettajalta tai rehtorilta/päiväkodinjohtajalta. Nurmijärven kunta suosittelee luvan myöntämistä.

Koronavirustilanteeseen liittyen Nurmijärven kunta peruu tai siirtää yleisötilaisuuksiaan myöhäisemmäksi. Kevään aikana ei järjestetä vanhempainiltoja eikä vanhemmille avoimia lauantaityöpäiviä. Muiden tapahtumien, kuten kevätjuhlien järjestämisestä päätetään myöhemmin ja tiedotetaan erikseen.

Nurmijärven kunnan ulkomaille suuntautuvat leirikoulut, luokkaretket ym. perutaan tältä keväältä, eivätkä päiväkodit ja koulut toistaiseksi ota vastaan vieraita ulkomailta.

Käsihygieniasta huolehtiminen on edelleen olennaista viruksen leviämisen ehkäisemisessä. Lähikontaktia kuten kättelyä on syytä välttää.

Koulujen ja päiväkotien kirjastokäynnit järjestetään toistaiseksi normaalisti, samoin koulu- ja päiväkotiruokailut.