Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt: Pohjoispuiston koulu pysyy todennäköisesti kiinni – kaupungin johtoryhmä koolle kello 12

368 oppilaan Pohjoispuiston koulu pysyy todennäköisesti kiinni myös ensi viikolla. Kaupunki tiedotti jo perjantaiaamuna päättäneensä pitää koulun kiinni perjantaina, ja oppilaat saivat puoleen päivään asti käydä hakemassa kaapeistaan kirjoja.

Perjantainakoulun 35 opettajasta pois töistä oli lähes puolet. Hyvinkään sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen pitää todennäköisenä, että koulu pysyy suljettuna myös ensi viikolla.

Päätös asiasta tehdään viimeistään sunnuntaihin mennessä. Tilanne näyttää vaikealta, Halonen kommentoi perjantaina aamupäivällä.

– Pyritään kaikin keinoin järjestämään opetusta kenenkään terveyttä vaarantamatta. Mutta tilanne on, että ei riitä opettajia. Sijaistenkin kanssa mennään rajoilla.

Opetuksen ja varhaiskasvatuksen sijaisreservissä on parisataa henkilöä, mutta tilanne on Halosen mukaan niin poikkeava, että on todennäköistä, ettei opetusta Pohjoispuistossa pystytä järjestämään.

Pohjoispuiston koulun opettajan koronavirustartunta varmistui torstaina. Hän oli palannut lomalta Itävallasta ja ollut töissä maanantaina ja tiistaina.

Halosen mukaan tunnollinen opettaja oli tullut lomalta töihin, vaikka olo oli ollut hieman kipeä. Kun oireet pahenivat, hän jäi sairauslomalle ja odotti koronavirustestin tuloksia kotona.

Halonen kertoo perjantaina, että tietojensa mukaan opettaja on hyvävointinen.

Opettaja oli ehtinyt opettaa kahta oppilasryhmää. Torstaina Keusoten toimesta asetettiin koulusta karanteeniin yhteensä noin 30 henkilöä: kahden opetusryhmän oppilaiden lisäksi runsas neljäsosa koulun opetushenkilöstöstä.

Kaupungin johtoryhmä kokoontuu perjantaina kello 12 käymään tilannetta läpi koko sivistystoimen osalta, yksikkökohtaisesti.

Halosen mukaan Hyvinkään kaikissa kouluissa ohjeistetaan perjantaina oppilaita ottamaan koulusta kotiin tarvittavat oppimateriaalit. Kyse on varautumisesta. On fiksua ottaa kaikki materiaali kotiin, hän sanoo.

– Mutta koulut, kirjastot ja päiväkodit ovat viimeiset, jotka laitetaan kiinni, Halonen summaa tilannetta yleisellä tasolla.