Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkäällä tartunta – Pohjoispuiston koulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin

Pohjoispuiston koulun henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä on todettu torstaina koronavirustartunta. Tartunta on peräisin epidemia-alueelta Itävallasta, tiedottaa Keusote.

– Tartunnan saanut on hyväkuntoinen ja kotihoidossa, tiedotteessa sanotaan.

Pohjoispuiston koululla 10.3. altistuneet oppilaat ja opettajat asetetaan kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi alkaen torstai-illasta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 henkilöä.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja oppilaista on altistunut.

– Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten kanssa, tiedotteessa ohjeistetaan.

Altistuneiden oppilaiden perheet ja opettajat ovat saaneet viestin Wilma-järjestelmän kautta ja heihin ollaan lisäksi yhteydessä Keusotesta perjantain aikana.

Mikäli Keusoten alueen kuntalainen epäilee itsellään tai läheisellään koronavirustartuntaa, ohje on ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan joko verkkosivuillamme olevan nettipalvelun avulla tai puhelimitse. Terveysasemalle ei saa mennä koronavirusepäilyssä tartuntavaaran takia.

Virka-ajan ulkopuolella kuntalaiset voivat ottaa yhteyttä Päivystysapuun 116117.

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta ja kuntalaisten toimintaohjeet tartuntaepäilyssä löytyvät Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän verkkosivuilta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Lisäksi Keusote on avannut uuden kuntalaisten neuvontanumeron, josta voi kuunnella nauhoitteen ajankohtaisesta koronavirustilanteesta. Neuvontanumero on (019) 226 0099, ja se on avoinna vuorokauden ympäri.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja verkkosivuilleen, www.thl.fi