Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Supersuosittu lastentarvikekirppis järjestetään Klaukkalassa – kerää satoja kävijöitä

Suuren suosion saavuttanut Klaukkalan perinteinen lastentarvikekirppis järjestetään sunnuntaina 15. maaliskuuta monitoimitalo Monikossa.

Kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, järjestettävä kirppis kerää vuosittain koolle satoja innokkaita lastenvaatteiden ostajia. Edelliskerralla, lokakuussa 2019, ovien avautuessa pihalla kiemurteli yli sadan metrin jono.

Tällä kertaa ovet aukeavat kello 10.30. Tapahtuma kestää 13.30 asti.

Lue uudempi uutinen:Klaukkalan perinteinen lastentarvikekirppis perutaan –  piti olla sunnuntaina Monikossa

Klaukkalan perinteinen lastentarvikekirppis järjestettiin ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla. Tuolloin pieni joukko äitejä mietti, miten päästä eroon tarpeettomaksi jääneistä lastenvaatteista ja -tarvikkeista. Vastaus löytyi lopulta kirpputoripäivästä.

Siitä lähtien kirppis on järjestetty vuosittain, nyt siis jo yli 20 vuoden ajan.

– Mitään organisaatiota ei ole taustalla vaan porukka äitejä toimii talkoilla yhdessä, 2000-luvun alusta asti mukana ollut Sirkku Tikkanen kertoo.

Tavaroitaan myyvät äidit koostuvat nimenomaan vapaaehtoisista.

– Meillä on sähköpostilistalla noin sata nimeä. Aina, kun kirppipäivä on päätetty, niin lähetämme sähköpostiviestin ja kaikki halukkaat voivat ilmoittautua mukana, hän kertoo.

Yleensä paikalla noin 35 myyjää.

Kirppiksellä on myynnissä kaikkea tarpeellista lapsiperheelle: vaatteita, kenkiä, kirjoja, leluja, vauvanhoitotarvikkeita, harrastusvälineitä. rattaita, polkupyöriä ja turvaistuimia.

Kaikki vaatteet ja kengät on lajiteltu kokojen mukaisesti eri pöytiin. Harrastusvälineet, lelut ja muut tarvikkeet löytyvät niin ikään omilta osastoiltaan.

– Luulen, että suuri suosio perustuu siihen, että kirppis on niin helppo asiakkaille. Tapahtumassa voi suunnata suoraan siihen pöytään, josta löytyy esimerkiksi koon 92 vaatteet.

Mukaan järjestäjäjoukkoon otetaan myös lisää äitejä. Tikkanen kuitenkin painottaa, että halukkaat myyjät sitoutuvat olemaan paikalla koko päivän ajan järjestelemässä, siivoamassa, purkamassa sekä myös etukäteen ennakkovalmisteluissa.

Myyntipäiväksi jokaiselle on nimetty oma tietty tehtävä.

– Mielellään myyjälistalle otetaan sellaisia, jotka ovat käyneet paikanpäällä ja nähneet, mistä on kyse. Jos on kiinnostunut, niin kannattaa mennä paikanpäälle ja sieltä saa ohjeet, miten ilmoittautua mukaan myyjälistalle.

Kirpputorin jälkeen osa jäljelle jääneistä vaatteista ja tavaroista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Tikkanen kertoo, että viime vuosina tavaraa on lähtenyt Virossa sijaitsevalle Kohilan lastenkeskukselle.

Aiemmin tavaraa on lahjoitettu muun muassa Lepsämän iltapäiväkerholle, joka menetti ison osan kerhon tavaroista sisäilmaongelmien takia.

Lue uudempi uutinen:Klaukkalan perinteinen lastentarvikekirppis perutaan –  piti olla sunnuntaina Monikossa