Järvenpää ja Mäntsälä ohjeistavat äänestämään Apottia vastaan – Nurmijärvellä ei vastaavaa ohjeistusta

Järvenpään kaupunginhallitus päätti maanantaina ohjeistaa järvenpääläisiä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän eli Keusoten yhtymävaltuutettuja äänestämään Apottiin liittymistä vastaan. Ohjeistukseen päädyttiin yli 60 puheenvuoron ja 8–2 päättyneen äänestyksen jälkeen.

Myös Mäntsälän kunnanhallitus on antanut Keusoten mäntsäläläisille yhtymävaltuutetuille ohjeen siitä, että Mäntsälä ei kannata Apottiin sitoutumista esitetyssä aikataulussa.

Nurmijärvellä vastaavaa ohjeistusta ei ole annettu, kertoo Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

– Apotista on keskusteltu kunnanhallituksessa useampaan otteeseen, viimeksi edellisessä kokouksessa. Silloin todettiin, ettei meillä ole yhtenäistä näkemystä tai vastaavaa linjaustarvetta, Mäkelä kommentoi.

Mäkelän mukaan aiheesta on ollut esillä koko viime vuoden ja siitä on keskusteltu useaan otteeseen.

– Olemme pyrkineet matkan varrella jakamaan aiheeseen liittyvän kuntaan tulleen tiedon valtuutetuille ja päättäjille.

Mäkelä ei halua kertoa tässä vaiheessa omaa kantaansa siihen, pitäisikö Keusoten liittyä osakkaaksi Apottiin.

Liittymisestä on tarkoitus päättää Keusoten yhtymävaltuustossa 12. maaliskuuta eli tämän viikon torstaina.

Mäkelä kirjoitti aiemmassa blogitekstissään, että laskennallisesti kymmenen vuoden kustannusarvio Apotin hankinnalle on 120 miljoonaa euroa. Kuntaosuuksiksi jaettuna Nurmijärven osuudeksi tulisi noin 26,8 miljoonaa.

Keusoten yhtymävaltuustossa on yhdeksän nurmijärveläisedustajaa. He ovat Kristiina Hakala (kok.), Mari Linna (vihr.), Eija Mattila (kesk.), Riina Mattila (kok.), Juha Peltonen (sd.), Jukka Pihko (kesk.), Sirkka Rousu (sd.), Tuomas Sarpolahti (ps.) ja Juhani Vuorisalo (kok.).

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut