Röykän kehityksen takkuilu huolettaa – "kaavoitus alkaa vuosia liian myöhään"

toimitus

Muutamia vuosia uinunut keskustan toiminta Röykän Leppälammen alueella on järjestäytynyt uudelleen ja kevätkokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Kimmo Teerikangas

Motiivina aktivoimiselle oli alueen asukkaiden huoli asuinalueesta sekä taajaman kehityksen puute. Paikallisyhdistyksen mukaan alueen kaavoitus ja kehitys ei vastaa asukkaiden odotuksiin kylän kehittämisestä, varsinkin kun Klaukkalan ohikulkutien valmistuminen tuo kasvupaineita.

– Alueen asukkaiden kanssa yhdessä suunniteltu kasvu ja kehitys mahdollistaisi viihtyisyyttä ja asuinmukavuutta ja lopettaisi alueen kehittämisen alennustilan. Klaukkalan ohikulkutie on tuomassa uusia mahdollisuuksia kehittää Röykkä Leppälampea aivan uudelle tasolle, keskustalaiset näkevät.

Keskustalaiset muistuttavat, että kunnalla ei ole suunnitelmia ryhtyä kaavoitustyöhön kuin vasta 2023, vaikka ohikulkutie valmistuu jo syksyllä 2021.

– Siis vuosia liian myöhään, rakentaminenhan voisi olla käynnissä jo nyt.

Paikallisyhdistyksen kokouksen mielestä vallitseva tilanne täysin kestämätön eikä sen pidä jatkua.

– Kaavoituksen resurssointia ja toteutusta on harkittava uudelta pohjalta, jotta kunnan elinvoimaisuutta voidaan kehittää strategian mukaisesti, kuunnellen alueen asukkaita ja hyödyntäen niin taajamien kuin kylien potentiaalia saada uusia työpaikkoja ja asukkaita kuntaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut