Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pia Lupusen vuoro loistaa – mukana Miss Plus Size -finaalissa

– Olen aina kantanut itseni ulkoisesti ylpeydellä, mutta sisällä on ollut pientä epävarmuutta. Kun se katosi ajattelin, että nyt on mun vuoro loistaa, kertoo klaukkalalainen Pia Lupunen

Hän toteutti haaveensa plus-kokoisten Miss Plus Size -kisaan osallistumisesta ja pääsi kuin pääsikin loistamaan, sillä 36-vuotias Lupunen on nyt yksi kisan kymmenestä finalistista. Loppukilpailu pidetään 20. maaliskuuta Hämeenlinnan Vanajanlinnassa.

Lupusen ainoa kannustin kisaan osallistumiselle ei ole oman haaveen toteuttaminen. Hän haluaa myös olla esimerkkinä muille.

– Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, jo se tekee ihmeitä olemukselle, Pia Lupunen sanoo.

– Ja tavottele haaveitasi, niin ne voivat jopa toteutua.

Lisäksi tarvitaan vielä positiivista elämänasennetta, ja sitä Lupunen pitää myös omana vahvuutenaan.

Pia Lupusen elämä koostuu monenlaisista asioista.

– Olen äiti, vaimo, perheyrityksen myymäläpäällikkö. Olen myös mukana myymäläketjun hallituksessa, Lupunen listaa.

Lisäksi hän käy kuntosalilla, ulkoilee sekä ui perheensä kanssa. Omakotitalossa on myös paljon tekemistä, joten hyötyliikuntaakin riittää.

– Kunhan organisoi ajankäyttönsä, niin kyllä sitä aikaa löytyy kaikelle tekemiselle, mitä pitää tärkeänä, Pia Lupunen tietää.

Perheen – aviomiehen sekä 7- ja 12-vuotiaiden poikien – kannustavalla suhtautumisella on ollut suuri merkitys Lupusen haaveen toteutumisessa.

– Mies elää tätä mun haavetta mun kanssa, ja on hyvin tukeva tässä asiassa. Hän on myös kehumalla ja pienillä teoilla tukenut minua hyväksymään itseni juuri sellaisena kuin olen.

Yksi esimerkki aviopuolison kannustuksesta on se, että hän yllätti vaimonsa teettämällä tämän auton takalasiin kisaan osallistumisesta kertovan mainostarran.

Lupunen kertoo saaneensa kilpailuun osallistumisesta kaiken kaikkiaan todella paljon positiivista palautetta.

– Ainakaan suoraan minulle ei ole tullut mitään negatiivista, hän kertoo.

Miss Plus Size -kisaan haki useita satoja naisia, joista 20 valittiin semifinaaliin ja kymmenen finaaliin. Lupunen kuvailee semifinaalipäivää upeaksi.

– Ensin oli jännitys semifinaalista, sitten päästiin heti tositoimiin ottamaan promokuvia.

Hän kiittelee myös missisisariaan ja taustatiimiä.

– Missisisaret ja taustatiimi ovat aivan ihania, hetkeäkään ei ole tullut sellaista tunnetta, että en kuuluisi tähän porukkaan.

Pia Lupunen odottaa innolla ja hyvällä jännityksellä finaalia, johon on tulossa paljon hänen läheisiään – sukulaisia ja ystäviä. Hän kokee kuitenkin itsensä voittajaksi jo nyt, näin pitkälle päästyään.

Entä mikä on Pia Lupusen seuraava haave?

– Toivon, että voin toimia mallina tämä kisan jälkeenkin, olipa kisan lopputulos mikä hyvänsä.