Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinkut suuntaavat juhannuksena Kiljavalle – viime vuonna leiskahti myös lempi

Nurmijärven Kiljavanrannassa viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty sinkkujuhannus oli menestys.

Sääksjärven rannalle kaksipäiväistä keskikesänjuhlaa saapui viettämään kaikkiaan 115 sinkkua: puolet miehiä ja puolet naisia.

Tapahtumajärjestäjä Sari Suvanto kertoo, että valtaosa sinkuista saapui pääkaupunkiseudulta, mutta kaukaisimmat Turusta, Tampereelta ja Pohjois-Pohjanmaalta.

– Nurmijärveltäkin tuli porukkaa kiitettävästi.

– Kaiken kaikkiaan viime vuosi oli erinomainen kokemus. Paikka soveltui tällaiseen sinkkutapahtumaan loistavasti: tarjolla oli paljon aktiviteetteja hyvien tilojen lisäksi, Suvanto kertoo.

Tulevana kesänä sinkkujuhannus järjestetään toista kertaa Kiljavanrannassa. Juhannusta vietetään perjantaista sunnuntaihin 19.–21. kesäkuuta.

Suvannon mukaan tapahtuman ideana on viettää juhannusta muiden sinkkujen kanssa, löytää seuraa ja uusia kavereita – mahdollisesti jopa parisuhde.

– Reilun kahden vuorokauden aikana on aikaa tutustua ihmisiin ja saada paremmin kontaktia kuin lyhyempikestoisissa tapahtumissa.

– Puitteet ovat loistavat: täysihoito upean järven rannalla, joten voi heittäytyä mukaan menoon ja aktiviteetteihin. Ruoka valmiina ja sänkyyn voi kaatua kun väsyttää, hän kuvailee.

Suvanto painottaa myös, että tapahtumassa kaikki muutkin osallistujat ovat sinkkuja.

– Joten kenenkään ei tarvitse kokea itseään ulkopuoliseksi kuten kaveri- ja sukujuhannuksessa, jossa paikalla on pariskuntia, Suvanto kertoo.

Sinkkujuhannuksen ohjelmassa on erilaisia aktiviteetteja ja rentoa oleskelua.

– Esimerkiksi suppailua, mölkkyä, frisbeegolfia, vesileikkejä, rantasaunaa ja niin edelleen.

– Lisäksi lavatanssit pyritään järjestämään tänäkin vuonna sekä muutakin tanssahtelua ja karaokea, järjestäjä paljastaa.

Sinkkujuhannus sopii Suvannon mukaan kaikenikäisille sinkuille.

Nuorimmat osallistujat ovat järjestäjän mukaan olleet alle 30-vuotiaita ja vanhimmat 70-vuotiaita. Suurin osa osallistujista on kuitenkin yleensä noin 35–55-vuotiaita.

Viime vuonna Kiljavanrannassa järjestettyä Sinkkujuhannusta voi pitää onnistuneena runsaan kävijämäärän lisäksi siinäkin mielessä, että tapahtumassa syntyi ainakin yksi pariskunta.

Vantaalaisen Julian ja klaukkalalaisen Jarmon välillä nimittäin leiskahti lempi, ja pariskunta on pitänyt yhtä Sinkkujuhannuksesta lähtien.

Täysin itsestäänselvyys Sinkkujuhannukseen osallistuminen ei kuitenkaan kummallekaan ollut.

– En meinannut ensin uskaltaa osallistua, koska olen luonteeltani aika ujo, Julia kertoo.

Edelliset juhannukset nainen onkin viettänyt töiden parissa.

– Viime kesänä päätin, että tällä kertaa en mene töihin. Kiljavanranta sijaitsee suhteellisen lähellä kotiani, joten ajattelin, että kyllä yhdestä viikonlopusta selviän. Tai jos en selviä, olisin voinut lähteä kesken kaiken kotiin.

Osallistuminen toden totta kannatti, sillä rinnalle löytyi kumppani.

– Tosin odotukset eivät olleet alkuun miehen löytämisessä vaan ylipäätään juttuseuran ja tekemisen.

Julia ja Jarmo tutustuivat Sinkkujuhannuksen toisena päivänä, kun he istuivat yhtä aikaa samassa aulassa.

Juttu lähti luistamaan hyvin ja jatkui juhannuksen jälkeenkin.

– Hauska sattuma oli sekin, että kun lähdimme Sinkkujuhannuksesta kotiin, meidän automme oli parkkeerattu isolla parkkipaikalla sattumalta juuri vierekkäin.

– Pidimme tapahtuman jälkeen yhtyettä ja tapasimme toisiamme muun muassa Klaukkalan kuntoportaissa kiipeilyn merkeissä.

Siitä lähtien pariskunta on kulkenut yhtä matkaa.

Julia suositteleekin Sinkkujuhannukseen osallistumista, jos yhtään siltä tuntuu.

– Kannattaa ehdottomasti osallistua, siellä ei tarvinnut olla yksin. Minutkin otettiin hyvin vastana porukkaan ja heti löytyi seuraa, hän kannustaa.

Sinkkujuhannus Kiljavanrannassa (Kotorannantie 49) 19.–21. kesäkuuta. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet sinkkutapahtumat.fi/sinkkujuhannus