Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

13 palomiestä joutui kotikaranteeniin – "Aina on oltava varasuunnitelma"

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen 13 palomiestä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle toissa viikonloppuna tehdyssä työvuorossa Kerava–Tuusulan paloasemalla. Kaikki samassa työvuorossa olleet on nyt määrätty kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi.

– Yhdellä palomiehellä vahvistettiin olevan koronatartunta. Samassa työvuorossa hänen kanssaan oli 13 työntekijää, mukaan lukien ensihoidon henkilökuntaa, kertoo riskienhallintapäällikkö Jussi Rahikainen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Vuoro määrättiin kartanteeniin pääsiäisen alla.

Rahikaisen mukaan pelastuslaitoksen valmius ei kärsi tilanteesta, sillä puskuria löytyy. Tuuraajia karanteenissa olevien ja mahdollisesti sairastuneiden tilalle saadaan niin sanotuista heittomiehistä, vapaapalokunnasta ja muilta asemilta tulevista tuuraajista.

– Osa on myös perunut talvilomiaan omaehtoisesti, sanoo Rahikainen.

Riskienhallintapäällikkö korostaa, että poikkeusoloissa uhkiin varautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Aina on oltava varasuunnitelma, jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

– Meillä on tarkat suunnitelmat, jos miehiä alkaa tippua rivistä, hän sanoo.