Taaborin kesäteatterissa nurmijärveläinen Eemeli – "Toivomme, että esitykset päästään aloittamaan suunnitellussa aikataulussa"

Joose Mäenpää. Taaborin kesäteatterin

Taaborinvuoren kesäteatterin Vaahteramäen Eemelin nimikkorooliin on valittu nurmijärveläinen Joose Mäenpää, 11.

Hänen ohellaan pääroolissa kesällä esiintyy vantaalainen 8-vuotias Emilia Kangasluoma, joka esittää Eemelin pikkusiskoa Iidaa.

Ohjaaja Taavi Vartia kertoo, että valinnat tehtiin useamman kymmenen hakijan joukosta.

Molemmilla on jo aiempaa esiintymiskokemusta, ja Mäenpäälle Taabori on tuttu paikka, sillä hän on esiintynyt Taaborin lavalla useamman kerran aiemminkin.

Tarkoitus on, että lapsinäyttelijät näyttelevät pääosaa nimenoman Nurmijärvellä ja Kotkassa Kymilinnan kesäteatterissa nähtävässä versiossa heidän paikallaan ovat 13-vuotias Niilo Rautpalo Espoosta ja 8-vuotias Justiina Syrjänen Haminasta. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Eemeli-näytelmän esitykset on tarkoitus startata kesäkuun puolenvälin jälkeen Kyminlinnassa, josta näytelmä siirtyy heinäkuuksi Taaborille.

Näytelmän muissa rooleissa tullaan näkemään näiden lapsinäyttelijöiden lisäksi mm. Marita Taavitsainen, Veeti Kallio, Thelma Siberg sekä Nora Löfving.

Taaborin kesäteatterin tiedotteessa kerrotaan, että vaikka tulevan kesän kuviot ovat vielä vähän kysymysmerkki, niin heillä katse pidetään nyt visusti kiinni tulevassa kesässä.

– Luonnollisesti seuraamme tämänhetkisen tilanteen kehittymistä ja noudatamme ohjeistuksia. Tietenkin kovasti toivomme jo ihan lapsinäyttelijöidenkin takia, että vallitseva tilanne olisi heinäkuuhun mennessä rauhoittunut ja Taaborin esitykset päästään aloittamaan suunnitellussa aikataulussa, Vartia pohtii tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.