Muovikasseihin pakataan ostoksia yhä vähemmän – paperikassien ja biohajoavien kassien suosio nousi jyrkästi

Muovikassien myynti vähenee edelleen ruokakaupoissa. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään, tiedottaa S-ryhmä.

Yhä useampi asiakas pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. Vuodesta 2018 vuoteen 2019 muovikassien myynti laski S-ryhmän ruokakaupoissa neljä prosenttia. Samassa ajassa paperikassien menekki kasvoi peräti 20 prosenttia.

Biohajoavien kassien kysyntä on puolestaan kasvanut vuodessa 44 prosenttia. Kestokassien myynti on pysynyt samalla tasolla parin viime vuoden ajan.

S-ryhmä tiedottaa, että se on mukana muovikassisitoumuksessa, jonka tarkoitus on vähentää muovijätteen syntymistä ja merten roskaantumista.

Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä muovikasseja käytettäisiin vuosittain alle 40 kappaletta asiakasta kohti. Tähän pyritään muun muassa kauppoihin tuoduilla uusilla puuvillakasseilla, jotka on valmistettu Reilun kaupan puuvillasta.

Paperikassin voi uusiokäyttää esimerkiksi pahvien kierrätyksessä ja muovikassin roskapussina tai muovinkeräyksessä.

Puuvillakassit ja kestokassit puolestaan ovat pitkäikäisiä ostoskasseja, koska niitä pystyy tarvittaessa huoltamaan. Esimerkiksi puuvillakasseja voi pestä pesukoneessa muun pyykin seassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut