Hirmuista! Ihanata! – Kirjoituskilpailulla etsitään tuoreita näkökulmia Seitsemään veljekseen

Aleksis Kiven Seura järjestää yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnatun kilpailun Hirmuista! Ihanata! – Seitsemän veljestä nyt. Kilpailulla etsitään nykynuorten uusia ja tuoreita näkökulmia Aleksis Kiven romaaniin, joka julkaistiin tasan 150 vuotta sitten keväällä 1870, kerrotaan asiaa koskevassa tiedotteessa.

Kilpailu sopii erinomaisesti myös eri aineiden etäopetukseen, ja siihen voi osallistua 31.5.2020 asti.

– Toivottavasti monet opettajat hyödyntävät kilpailua myös koronakevään etäopetuksessa, tehtävä on helppo antaa oppilaille itsenäisesti toteutettavaksi, Äidinkielen opettajain liiton toiminnanjohtaja Anne Helttunen, yksi kilpailun järjestäjistä, toteaa.

Kilpailuun voi osallistua kahdella vaihtoehtoisella teemalla:

1. 7 veljestä 3 minuutissa -video

2. Seitsemän veljestä tänään – vapaa toteutustapa (esimerkiksi teksti, video, podcast, kuva tai kuvasarja, musiikkitallenne tai Powerpoint-esitys).

Kilpailutyön aiheena voi olla esimerkiksi jokin romaanin tapahtuma tai yksityiskohta, henkilön esittely, henkilöiden väliset suhteet, tapahtumapaikka tai -aika tai koko romaanin esittely.

Yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat kilpailevat omissa sarjoissaan. Kummankin sarjan parhaat kilpailutyöt palkitaan rahapalkinnoin.

Tarkemmat kilpailuohjeet ja -säännöt löytyvät osoitteesta http://aleksiskivenseura.fi/seitseman-veljesta-juhlavuosi-2020/hirmuista-ihanata-seitseman-veljesta-nyt/

Kilpailun voittajat julkistetaan syksyllä 2020.

Kilpailu on osa Seitsemän veljestä 150 -juhlavuoden ohjelmaa, jonka suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut