Ylioppilaiden juhlistamisesta ei luovuta täysin Nurmijärvellä – keväällä etätervehdys ja elokuussa perinteisempi juhla

Koronarajoituksista huolimatta Nurmijärvellä ei luovuta ylioppilaiden juhlistamisesta. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Taina Joutsen

Nurmijärven lukiossa poikkeukselliset etäopetusjärjestelyt jatkuvat näillä näkymin ainakin 13.5. asti. Valtion linjausten mukaisesti julkisia yli kymmenen henkilön kokoontumisia suositellaan välttämään.

– Poikkeuksellisessa tilanteessa olemme alkaneet valmistautua siihen, että emme pysty tänä keväänä järjestämään ylioppilasjuhlia turvallisesti perinteisellä tavalla toukokuun lopulla. Tämä on harmi, mutta terveyden kannalta välttämätöntä. Noudatamme Kuntaliiton mukaisia valtakunnallisia suosituksia ylioppilasjuhlien järjestämiseen liittyen kevään juhlien osalta. Muistutan kuitenkin, että ylioppilaaksi valmistumisen edellytyksenä ei ole erillinen juhla tai juhlassa luovutettava todistus, Nurmijärven lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilo kertoo.

Nurmijärven lukiosta keväällä 2020 valmistuville ylioppilaille tullaan Nurmijärven kunnan tiedotteen mukaan toimittamaan todistukset postitse. Postituksessa tullaan käyttämään ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisvaiheessa ilmoitettuja osoitetietoja. Tulevat ylioppilaat ovat saaneet lisätietoa asiasta Wilman välityksellä.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteistä valmistuvien ylioppilaiden kunniaksi järjestetään lauantaina 30. toukokuuta etätervehdys. Tilaisuus on tarkoitettu ylioppilaille ja heidän läheisilleen. Nurmijärven lukio tiedottaa tarkemmasta etälähetyksen toteutuksesta ja ajankohdasta lähempänä.

Alustavan suunnitelman mukaan syksyn yhteisöllinen ylioppilasjuhlatapahtuma järjestetään lauantaina 29. elokuuta.

– Kun pandemiatilanne on ohi, juhlimme tuoreita ylioppilaita myös perinteisemmin. Harmitus on monille suuri, mutta pyrimme järjestämään elokuussa ikimuistoiset juhlat, Handolin-Kiilo sanoo.

Mikäli varsinaista juhlatapahtumaa ei pystytä järjestämään elokuussa turvallisesti koronaepidemian rajoitukset huomioiden, tullaan kevään 2020 ylioppilaat kutsumaan joulukuun alussa 2020 järjestettävään syksyn itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlaan. Nurmijärven lukio tiedottaa ylioppilasjuhlan tarkemmasta toteutuksesta myöhemmin lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.