Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otetaanko Apotti käyttöön Nurmijärvellä? Keusote päättää Apotista torstaina

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän, Keusoten, yhtymävaltuusto päättää tänään torstaina 16.4. liittyykö se osakkaaksi Oy Apotti Ab:hen. Osakkuuden kautta jäsenkunnissa otettaisiin käyttöön yhtenäinen asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti.

Kyse on Keusoten isoimmista yksittäisistä päätöksistä. Keusoten laskelmien mukaan Apotti maksaisi 10 vuoden aikana kuudelle jäsenkunnalle yhteensä liki 116 miljoonaa euroa.

Vaikka Keusoten yhtymähallitus esittää yhtymävaltuustolle Apottiin liittymistä, ei asian läpimeno ole itsestään selvää.

Jo nyt on selvää, että vaikka liittyminen meni maaliskuun lopulla läpi yhtymähallituksessa, joudutaan yhtymävaltuustossakin päätöksestä äänestämään.

Äänestyksen lopputulos on vielä arvailujen varassa. Mäntsälän kunnan- ja Järvenpään kaupunginhallitus ovat jo aiemmin päättäneet ohjeistaa omia yhtymävaltuutettujaan äänestämään Apottiin liittymistä vastaan.

Sen sijaan Tuusula on kuntana Apotti-liittymispäätöksensä jo aiemmin tehnyt, mikä näkyy tuusulalaisten yhtymävaltuutettujen äänissä.

Ratkaisijan roolissa ovat käytännössä Hyvinkään 10 ja Nurmijärven 9 yhtymävaltuutettua.

Asia jakaa valtuutettuja kahteen leiriin. Esimerkiksi Keusoten hallituksessa neljästä nurmijärveläisedustajasta kaksi oli liittymisen puolella ja kaksi liittymistä vastaan. Myös Hyvinkäällä Apotti jakaa mielipiteitä, myös puolueiden sisällä.

Kaikkien valtuutetuiden viime hetken kantoja ei ole tiedossa, sillä osalla päätöksen saattaa vaikuttaa myös se, että Espoo jättäytyi pois potilastietojärjestelmästä viime viikolla, vaikka kaupungissa harkittiin pitkään mukaan lähtöä.

Jos Keusote päättää liittyä Apottiin, koskee päätös kaikkia jäsenkuntia.

Kokousta voi seurata verkossa osoitteessa keusote.fi tänään klo 18.00 alkaen.