Lemmikin omistajilla ei välttämättä pääsyä vastaanottohuoneeseen – ohjeet ymmärretty hyvin

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toiminta-alueella hoidettiin viime vuonna noin 12 000 eläinpotilasta. Kuvituskuva. Lukas Pearsall
Heikki Löfman

Heikki Löfman

Nurmijärven, Järvenpään, Keravan, Tuusulan ja Mäntsälän alueiden eläinlääkintähuollosta huolehtivan Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen eläinlääkintähuollon päällikkö Maija Kallioniemi sanoo, ettei koronaviruspandemia ole juurikaan näkynyt heidän palveluissaan tai asiakaskäynneissään.

– Sen mitä olen vastaanotoilla olevilta hoitajilta kuullut, niin aluksi oli vähän hiljaisempaa, mutta nyt tilanne on jo normalisoitunut. On myös hankala sanoa varmasti, johtuiko hetkellinen hiljeneminen koronasta vai jostain muusta, sillä normaalistikin käyntimäärissä on vaihtelua esimerkiksi sen mukaan, miten hoito osuu yksiin ihmisten muiden aikataulukiireiden kanssa. Eikä eläinkään katso akuutissa sairastumisessa aikaa, Kallioniemi kertoo.

Myös eläinlääkäreissä on kiinnitetty runsaasti huomiota hygieniaan, ja käytössä on erilaisia poikkeusjärjestelyjä. Esimerkkinä voi mainita, että omaa aikaa pyydetään monin paikoin odottamaan ulkona tai autossa. Eläimen tuoja otetaan vastaanottohuoneeseen vain, jos se on eläinlääkärin mielestä tarpeellista.

– Ihmiset ovat ymmärtäneet nämä ohjeet hyvin.

Eläinlääkäripalveluita annetaan ympäristökeskuksen omilla vastaanotoilla sekä tilakäynneillä. Ympäristökeskuksen eläinlääkäripalveluiden vastaanottopisteet sijaitsevat Tuusulasa, Järvenpäässä ja Nurmijärven Kirkonkylässä. Mäntsälän kunnalle eläinlääkäripalvelut on hankittu ostopalveluna Helsingin yliopistolta ja ne toteutetaan Saaren Eläinklinikalla.

Vuonna 2019 Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen toiminta-alueella hoidettiin noin 12 000 potilasta, joista päivystysaikana noin 1 800.

– Ruuhkapiikkejä ei ole nyt ollut, mutta muuten alkuvuoden käyntimääristä on hankala sanoa, kun seuraamme koko vuoden lukuja.

Eläinlääkintähuollon yksikkö vastaa peruseläinlääkäripalveluista koti- ja hyötyeläimille sekä toimialueensa viranomaistehtävistä, joihin kuuluvat muiden muassa vientitodistukset eläimille ja eläinsuojelu.

Selkeästi suurin hoidettava eläinryhmä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen eläinlääkintähuollossa ovat koirat ja kissat.

– Muita pieneläimiä meillä hoidetaan selvästi vähemmän, samoin kuin suureläimiä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut