Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Vanhanen HOK-Elannon edustajistoon – Maiju Tapiolinna ja Arto Hägg varalle

Riikka Laine

HOK-Elannon uusi edustajisto on nyt valittu.

Nurmijärveläisiä uudessa edustajistossa nähdään vain yksi, kun vuosikymmenten tauon jälkeen HOK-Elannon edustajistoon palaa eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.). Vanhanen sai kaikista ehdokkaista kahdeksanneksi eniten ääniä, yhteensä 856.

Kaikkiaan nurmijärveläisiä oli ehdolla 24, mutta muita ei tullut valituksi varsinaiseen edustajistoon.

Varajäseniksi nurmijärveläisistä ylsivät kunnanvaltuustostakin tutut Maiju Tapiolinna (ps.) ja Arto Hägg (kok.) Tapiolinna sai 270 ääntä ja Hägg 238.

Yhteensä HOK-Elannon edustajiston vaaleissa äänesti kaikkiaan 121 002 asiakasomistajaa, ja äänestysaktiivisuus nousi 19,3 prosenttiin.

HOK-Elannon toimialueen kunnista edustajia valittiin´Nurmijärven lisäksi Espoosta, Helsingistä, Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Keravalta ja Vantaalta. Ahkerimmin äänestettiin Helsingissä ja Keravalla.

Uusia edustajiston jäseniä on valittujen joukossa 24 (25), joista osa on ollut mukana varaedustajina aiemmin. Edustajistoon valittiin 35 (32) naista ja 25 (28) miestä.

– On tärkeää, että edustajiston kokoonpano vastaa laajan omistajakunnan näkemyksiä osuuskaupan hallinnosta. Edustajistolla on sääntömääräisten tehtävien lisäksi mahdollisuus nostaa esiin asiakasomistajien arkeen vaikuttavia ajankohtaisia teemoja, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen kuvaa HOK-Elannon tiedotteessa.