Nurmijärven työttömien määrä laskussa – elokuussa avoinna 229 työpaikkaa

TYÖLLISYYS Nurmijärvellä oli elokuussa 229 avointa työpaikkaa.

Ulla Yliherne

Nurmijärvellä oli elokuussa yhteensä 1 216 työtöntä työnhakijaa. Tämä tarkoittaa, että Nurmijärvellä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 5,8 prosenttia. Työllisyystilanne on siis parantunut heinäkuusta, jolloin prosenttiosuus oli 6,2.

Koko Uudenmaan alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 8,6 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että Uudenmaan ely-keskuksen kuntien alueella oli elokuun lopussa yhteensä hieman reilu 73 000 työtöntä työnhakijaa.

Työttömiä työnhakijoita oli yli 10 000 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Myös edelliseen kuukauteen verrattuna työttömien määrä väheni yli 10 000 henkilöllä.

Uudenmaan ely-keskuksen julkaiseman alueen työllisyyskatsauksen mukaan kehitys on tyypillistä elokuulle: työnhakijoita lähtee tällöin työllistymisen lisäksi myös opiskelemaan.

Nurmijärven työllisyystilanne on parantunut heinäkuusta.”

Uudellamaalla työttömyyden suhteellinen lasku oli kuitenkin koko maan muutosta selvästi heikompaa. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski elokuussa suhteellisesti eniten Pirkanmaalla.

Uudellamaalla työttömyys laski suhteellisesti eniten Pornaisissa, Lapinjärvellä ja Mäntsälässä. Työttömyys oli elokuussa edellisvuotta pienempää kaikissa Uudenmaan kunnissa, mutta pienintä lasku oli Siuntiossa ja Keravalla.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudellamaalla korkeinta Myrskylässä (10,4 prosenttia), Helsingissä (9,6 prosenttia) ja Loviisassa (9,4 prosenttia). Paras tilanne oli Pornaisissa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli vain 4,1 prosenttia.

Seuraavina tulivat Mäntsälä ja Siuntio, joissa työttömyysprosentit olivat 5,1 ja 5,5.

Myös kirvesmiehiä ja rakennuspuuseppiä haettiin runsaasti.”

Nurmijärven lähikunnista Järvenpäässä työttömien osuus työvoimasta oli 8,3 prosenttia, Espoossa ja Hyvinkäällä 8 prosenttia, Vantaalla 8,9, Kirkkonummella 7,1 prosenttia ja Vihdissä 6,9 prosenttia.

Uudellamaalla sekä pitkäaikaistyöttömien, nuorten työttömien että ulkomaalaisten työttömien määrä oli vähentynyt selkeästi viime vuoden elokuuhun verrattuna.

Nuorten työttömyys on kuitenkin laskenut kokonaistyöttömyyttä vähemmän.

Eniten työttömiä oli ammatteihin luokittelemattomien ja erityisasiantuntijoiden ammattiryhmissä.

Uusia avoimia työpaikkoja oli elokuun aikana Uudenmaan ely-keskuksen alueella haussa lähes 23 000.

Uusia avoimia työpaikkoja oli erityisesti tarjolla myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille sekä talonrakentajille. Myös kirvesmiehiä ja rakennuspuuseppiä haettiin runsaasti.

Uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla lähes 18 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Nurmijärvellä avoimia työpaikkoja oli 229.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.