Myrskytuuli työllisti sähkö- ja pelastuslaitosta - sähkölaitos tarkistaa tänään linjoja helikopterilla

Keskiviikon ja torstain aikana puhaltanut kova tuuli kaatoi puita, mutta isoilta vahingoilta vältyttiin. arkisto/Riitta Ketola

Riitta Ketola

Keskiviikon ja torstain aikana puhaltanut kova tuuli aiheutti useita tehtäviä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella.

– Eniten tehtäviä oli Keravan, Järvenpään ja Tuusulan alueella sekä Vantaalla, mutta myös Nurmijärvellä kaatui jonkun verran puita, kertoo päivystävä palomestari Tomi Airaksinen

Puita kaatui rakennusten ja sähkölinjojen päälle. Lisäksi yksi sähkölinjan päälle kaatunut puu aiheutti maastopalon Nurmijärvellä.

– Meillä oli yhteensä noin 40 tehtävää. Tosin varauduimme vielä pahempaan, sanoo Airaksinen.

Sopimuspalokunnat olivat auttamassa myrskytuhojen raivauksessa.

Verkkojohtaja Osmo Karvonen Nurmijärven Sähköstä kertoo, että heidän kannaltaan torstai oli pahempi päivä.

– Eniten tehtävää oli Röykässä, Nukarilla ja Lepsämässä. Korjaustöitä tehtiin vielä illan ja yön aikana.

Pääasiassa kyse oli yksittäisistä vioista.

Perjantaina keskijänniteilmajohtoja tullaan tarkastamaan helikopterilla koko Nurmijärven Sähkön alueella eli Nurmijärven lisäksi myös Tuusulan Jokelassa ja Hyvinkään Nopossa.

– Tarkastamme onko johtojen päällä puita tai onko vaarallisen näköisiä puita, jotka voivat kaatua myöhemmin tulevissa myrskyissä.

Helikopteri lentää hyvin matalalla johtojen yläpuolella.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että maanomistaja on vastuussa omalla alueellaan kaatuneista tai vaaraa aiheuttavista puista.

Kaatuneesta tai kaatumaisillaan olevasta puusta ilmoitetaan hätäkeskukseen, mikäli siitä on vaaraa ihmisille, omaisuudelle tai liikenteelle.

Jos puu on kaatunut sähkölinjan päälle, asiasta ilmoitetaan oman alueen energiayhtiöön.

Jos kaatuneesta puusta ei ole vaaraa, apua tarjoavat yksityisten palveluntarjoajien lisäksi myös mahdollisuuksiensa mukaan monet sopimuspalokunnat, joiden yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta www.ku-pelastus.fi/fi/tietoameista/sopimuspalokuntatoiminta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.