Maistuuko inkiväärishotti? – Yle: Tässä on tuiman mausteen ainoa kasvattajaperhe Suomessa

Inkivääri on mauste, jonka käyttö kiinnostaa aiempaa enemmän suomalaisia. Frank C. Müller / Wikipedia

Jari Pietiläinen

Mielipiteitä jakavan inkiväärishotin tärkeintä ainesosaa on jouduttu tuomaan ulkomailta – mutta ei jouduta enää. Pohjois-Karjalan Liperissä asuvat Hanneja Jukka Kinnunen ovat Suomen ainoat inkivääriä kasvattavat puutarhaviljelijät. Kinnusten hankkeesta kertoo Yle

Pari vuotta tuoretta ja kuivattua inkivääriä tuottanut perhe on ratsastanut menestystuotteella alusta lähtien, sillä ensimmäinen satokausi oli menestys.

– Minä tykkään inkivääristä ja olen sitä käyttänyt juomissa. Siitä lähti idea. Otettiin Jukan kanssa asioista selvää ja huomattiin, ettei kukaan Suomessa kasvata inkivääriä kaupallisesti. Päätimme kokeilla, sanoo Hanne Kinnunen Ylelle.

Myös suurissa kauppaketjuissa inkiväärin suosio on huomattu. Esimerkiksi S-kaupoissa tavallisen inkiväärin myynti on kasvanut tänä vuonna noin viidesosalla ja vuodesta 2014 vuoden 2017 loppuun kasvu oli 50 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.