Klaukkalan ohikulkutien urakoitsija ratkesi – lähes 25 miljoonan euron sopimus solmitaan pian

RAKENTAMINEN Rakennustyö toteutetaan suunnittele ja toteuta -urakkana.

Klaukkalan ohikulkutie on valmistuessaan noin 7,5 kilometriä pitkä ja 10 metriä leveä. Liikennevirasto

Ulla Yliherne

Klaukkalan ohikulkutien urakoitsijaksi on valittu tuusulalainen Kreate Oy. Urakkasopimuksen hinta on 24,6 miljoonaa euroa.

– Saimme määräaikaan mennessä viisi tarjousta. Hankinnan valitusaika on vielä käynnissä, mutta näillä näkymin sopimus allekirjoitetaan valitun urakoitsijan kanssa 24. syyskuuta, Liikenneviraston projektipäällikkö Antti Koski kertoo.

Toukokuussa käynnistetyn kilpailutuksen urakkatarjousten jättöaika päättyi 3. syyskuuta. Määräaikaan mennessä Kreaten lisäksi urakkatarjouksen jättivät Destia, Graniittirakennus Kallio, SRV Infra ja YIT Rakennus.

Urakka-sopimuksen hinta on lähes 25 miljoonaa euroa.”

Varsinaisen ohikulkutien rakentamisen lisäksi urakka sisältää muun muassa eritasoliittymien ja niihin kuuluvien siltojen sekä melusuojauksen rakentamisen. Lisäksi urakan yhteydessä parannetaan alueen jalankulku- ja pyöräväyliä sekä joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyjä.

Urakka toteutetaan STk-urakkana eli suunnittele ja toteuta -urakkana, jossa on mukana kehitysvaihe.

Kehitysvaiheen aikana urakoitsija ja Liikennevirasto yhdessä kehittävät alustavan rakennussuunnitelman, jonka Liikennevirasto hyväksyy kehitysvaiheen päätteeksi. Kosken mukaan kehitysvaiheen on arvioitu kestävän noin kaksi kuukautta.

Tämän jälkeen siirrytään toteutusvaiheeseen, jolloin varsinainen rakentaminen voi alkaa.

– Rakentaminen on mahdollista aloittaa joulukuussa, mutta tarkka ajankohta riippuu urakoitsijasta, Koski toteaa.

Urakoitsija päättää myös lopulta mistä kohtaa työt aloitetaan. Metsätyöt Ketunkallion läheisyydessä on kuitenkin jo aloitettu puunkaadoilla.

Ohikulkutiehen liittyvä Kirkkotien pohjoisosan asemakaavamuutos on yhä kysymysmerkki. Perttulalainen maanomistaja on hakenut valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta liittyen Kirkkotien pohjoisosan asemakaavan muutokseen.

Korkeimman hallinto-oikeuden on tarkoitus tehdä päätös asiasta mahdollisesti tämän vuoden loppuun mennessä.

Valmistuessaan koko ohikulkutien on tarkoitus olla 7,5 kilometriä pitkä yksiajoratainen tie, joka on kymmenen metriä leveä.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Klaukkalan ohikulkutien on tarkoitus valmistua vuoden 2021 syksyllä.

Hankkeen kustannusarvio on laskenut siten, että se on nyt 34 miljoonaa euroa, josta Nurmijärven kunnan osuus on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut