Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi vahvistaa: Koiranpennun tappaja on todennäköisesti susi – "Perusteina tutkimustodistus, kuvat ja tapahtumapaikkatutkinta"

Itä-Uudenmaan poliisin näkemyksen mukaan todennäköisesti susi on aiheuttanut koiranpennun kuoleman Raalassa. Tutkinnanjohtajana toimivan rikoskomisario Markku Lylykankaan mukaan poliisi perustaa kantansa Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkimustodistukseen, sieltä saatuihin kuviin sekä tapahtumapaikkatutkintaan.

Näköhavaintoa pedosta, joka mahdollisesti tappoi koiranpennun, ei ole."

Poliisi on myös konsultoinut petoasiantuntijoita. Näköhavaintoa pedosta, joka mahdollisesti tappoi koiranpennun, ei ole.

Eviran tutkimus valmistui 6. syyskuuta. Tutkimustodistus perustuu kuolleesta koirasta tehtyyn avauskertomukseen.

Kotipihallaan 1,2 metrin korkuisen aidan ympäröimällä alueella ulkoillut, silloin 12 viikon ikäinen saksanpaimenkoira raadeltiin lauantai-iltana 25. elokuuta kuoliaaksi. Paikalla kävi samana iltana poliisipartio ja petoyhdysmiehiä. Asiasta tehtiin rikosilmoitus ja koira toimitettiin Eviraan tutkittavaksi.

Keskeneräiseen esitutkintaan vedoten poliisi ei anna tapauksesta tarkempia yksityiskohtia julkisuuteen.

Kotipihalleen tapettua koiranpentua koskeva postaus aiheutti heti tapahtuman jälkeen kiivasta keskustelua Facebookin Nurmijärven Viidakkorummussa.

Postauksessaan ja myös Nurmijärven Uutisille antamansa tiedon perusteella naishenkilö kertoi koiranpennun joutuneen suden tappamaksi.

– Poliisi kävi paikan päällä. Poliisi toimitti koiran jatkotutkimuksiin ja vahvisti tutkimusten jälkeen tiedon siitä, että pennun on tappanut susi, nainen kertoo Nurmijärven Uutisille.

Postauksen kommenttivastauksessaan hän kertoi asiaa selvitetyn niin nopeasti, koska aluksi pelkona oli, että koira olisi surmattu teräaseella.

Lue myös aiempi uutinen:Koiranpentu tapettiin omaan tarhaansa Nurmijärvellä – "Vahva epäilys, että tappaja on susi"