KL: Posti vähentää taas jakelua – Nyt kokeillaan perjantaijakelun vähentämistä

toimitus

Posti kokeilee perjantaijakelun vähentämistä. Järjestely koskee esimerkiksi lehtiä ja kirjeitä, joiden jakelu ei ole sidottu tiettyyn päivään, kertoo Kauppalehti.

Lehden mukaan perjantaijakelua vähennetään muutamilla kokeilualueilla. Tällaisia kokeilualueita on Kouvolassa ja pääkaupunkiseudulla. Kokeilun ideana on, että osa postinjakajista voi tehdä perjantaina kevyemmän päivän tai pitää koko päivän vapaata ja viettää pitkän viikonlopun.

Työntekijöiden viikkotuntimäärää ei vähennetä, vaan tarkoitus on siirtää jakelua torstain puolelle. Tekemällä torstaina pitkän päivän työntekijä voi lyhentää perjantain työaikaansa, jutussa kerrotaan.

– Aloite on tullut työntekijöiltä ja luottamushenkilöiltä. Perjantai on muutenkin vähän kevyempi päivä, ja osa jakajista haluaa viettää pidemmän viikonlopun. Kokeilemme, olisiko se mahdollista näin työjärjestelyillä, kertoo Postin jakelujohtaja Juhani Vuola Kauppalehdessä.

Tiistait ovat jo heinäkuusta 2017 lähtien olleet päiviä, jolloin kirjepostia ei jaeta koteihin. Sama koskee myös aikakauslehtiä, mainoksia ja ilmaislehtiä. Muutoksen takia kaikki alkuviikon lähetykset pyritään jakamaan jo maanantaina. Osa sanomalehdistä, paketit, pikakirjeet ja laboratoriolähetykset jaetaan kuitenkin edelleen myös tiistaisin, Kauppalehti kertoo.

Lue koko juttu Kauppalehden sivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.