Uimavedet elokuussa: Tiirassa runsaasti sinilevää, Sääksissä alueen lämpimin vesi

Tiiran ranta sijaitsee Klaukkalassa. Kuva kesältä 2018. Ulla Yliherne

Riikka Jokinen

Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu on hyvä, mutta osalla rannoista on runsaasti sinilevää. Tämä selviää Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen uimarantavesien seurantanäytteistä.

Näytteet otettiin 15.–16. elokuuta Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven yleisiltä uimarannoilta.

Uimarantavesien lämpötilat olivat keskimäärin noin 19 astetta.

Lämpimintä vesi oli Tuusulan Häklin lammessa ja Nurmijärven Sääksjärvessä Sääksin rannalla, joissa molemmissa lämpötilaksi mitattiin 20,6 astetta. Kylmintä vesi oli puolestaan Tuusulan Kellokosken joenrannassa, missä veden lämpötila oli 17,4 astetta.

Valkjärven Tiiran rannalla sekä Lähtelän rannalla veden lämpötilaksi mitattiin 19,7 astetta.

Herusten rannalla uimaveden lämpötila oli 19,5 astetta, Sääksjärven Röykän rannalla 20,5 astetta ja Vaaksinjärvellä Vaaksin rannalla 19,6 astetta.

Sinilevää havaittiin näytteenottohetkellä erittäin runsaasti Tuusulan Rusutjärven rannalla ja runsaasti Tuusulanjärvessä Tervanokan ja Vanhankylänniemen rannoilla, Mäntsälän Isojärvessä Onkimaan rannalla ja Nurmijärven Valkjärvessä Tiiran rannalla.

Hieman sinilevää oli Mäntsälän Kilpijärvessä Sälinkään rannalla, Tuusulan Urheilupuiston lammessa ja Nurmijärvellä Valkjärvessä Lähtelän rannalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.