Urakoitsija sai työt valmiiksi Viirinlaaksossa – Luhtajoentie avautuu liikenteelle parin viikon sisällä

Linja-autoliikenne on tarkoitus ohjata Viirinlaaksoon vuodenvaihteessa. Pysäkit ja katokset odottavat jo matkustajia valmiina. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Viirinlaakso Klaukkalassa alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Urakoitsija on saanut työt valmiiksi ja työmaa on luovutettu kunnalle katuverkon, vesihuollon ja matkakeskuksen rakennustöiden osalta.

Kuntalaisille lähiaikojen näkyvin muutos liittyy liikennejärjestelyihin.

– Tarkoituksena on avata Luhtajoentie liikenteelle kahden viikon sisällä. Ennen sitä alueella puretaan työaikaisia järjestelyjä sekä säädetään liikennevaloja Klaukkalantien–Luhtajoentien ja Klaukkalatien–Lahnuksentien risteyksissä, Nurmijärven kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi kertoo.

Tarkoituksena on avata Luhtajoentie liikenteelle kahden viikon sisällä.”

Korteniemen mukaan uusi matkakeskus avataan linja-autoliikenteelle vuodenvaihteessa. Samalla voimaan astuu Nurmijärven Linja Oy:n eli tutummin Korsisaari-yhtiöiden kanssa solmittu uusi kymmenenvuotinen sopimus joukkoliikenteestä.

Viirinlaakson matkakeskus sisältää kuusi bussilaituria sekä kuusi paikkaa vuoroaan odotteleville linja-autoille. Lisäksi taksiasema siirtyy Viirinlaaksoon.

– Matkakeskuksesta puuttuu vielä dynaaminen opastus, eli sähköiset näyttötaulut, jotka on tarkoitus asentaa loppusyksystä. Näyttötauluista matkustajat voivat tarkistaa ajantasaiset liikennetiedot, Korteniemi sanoo.

Myös matkakeskuksen viereen sijoittuva liityntäpysäköintialue on valmis. Alueella on pysäköintipaikat noin 70 autolle.

Bussiliikenteen siirtyessä Viirinlaaksoon myös Matkahuollon tilat siirtyvät alueelle. Matkahuolto tulee toimimaan aluksi väliaikaisissa tiloissa, sillä 10-kerroksinen kerrostalo, jonka ensimmäiseen kerrokseen Matkahuolto tulee sijoittumaan, on vielä rakenteilla.

Kerrostalo rakentuu aivan Luhtajoentien ja Klaukkalantien läheisyyteen. Matkakeskuksen yläpuolella oleviin kerroksiin on suunnitelmien mukaan tulossa 62 vuokra-asuntoa.

– Suurin osa vuokra-asunnoista on yksiöitä ja pieniä kaksioita, Nurmijärven Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Pertti Selkälä kertoi Nurmijärven Uutisille huhtikuussa.

Selkelän mukaan asunnot on tarkoitettu kaikille vuokra-asuntoa hakeville. Asukkaiden valinnassa korostetaan kuitenkin asukkaita, jotka eivät omista tai tarvitse autoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.