Nyt tuli muutoksia ongelmallisiin koulukyyteihin – yksi liikennöitsijä pelistä pois

Ulla Yliherne

Ongelmallisiin oppilaskuljetuksiin haetaan Nurmijärvellä nyt kiireellisiä ratkaisuja.

– Tilanne on tällä hetkellä se, että kuljetusyritys Mr. Taxin sopimus on päätetty purkaa yhteisestä sopimuksesta ja yrittäjän aloitteesta. Kyydit korvataan maanantaista alkaen Korsisaaren ja Kuninkaantien liikenteen autoilla, kunnanjohtaja Outi Mäkelä kertoo blogissaan

Mäkelän mukaan myös Kivenpuiston koulun kuljetuksista neuvotellaan parhaillaan siten, että ne saadaan irrotettua järjestelmästä erilleen.

– Reittien aikatauluihin ja logistiikkaan liittyviä ongelmia ratkomme parhaillaan yhdessä liikennöitsijöiden sekä reititysohjelman toimittajien kanssa.

Sen lisäksi, että oppilaskuljetukset ovat olleet pahasti myöhässä tai ne eivät ole saapuneet laisinkaan, ongelmana on ollut se, etteivät kuljettajat ole löytäneet oikeisiin osoitteisiin vaan koululaisia on kuljetettu vääriin paikkoihin. Nyt tähänkin on Mäkelän mukaan tulossa helpotusta.

– Viikonloppuna saamme avuksi myös kuljettajia, jotka tuntevat ajettavia alueita. Tavoitteemme on sujuvuus ja moitteettomuus, hän sanoo.

Kuluneen viikon ajan reitit on rakennettu päivittäin ja tiedot kuljetusajoista on lähetetty viesteillä koteihin.

– Viestit on toistaiseksi saatu lähtemään harmillisen myöhään, mutta ne on voitu lähettää vasta kun reittien tarkistukset on saatu valmiiksi. Päivittäinen viestittely jatkuu niin kauan, kunnes reitit saadaan vakiintumaan, kunnanjohtaja toteaa.

Kunta kilpailutti oppilaskuljetukset keväällä. Moni vanhempi onkin hämmästellyt, miksi kilpailutus piti ylipäätänsä tehdä, jos tuloksena oli suuria ongelmia.

Mäkelä huomauttaa, että kilpailutus jouduttiin tekemään, koska kaikki optiovuodet vanhasta sopimuksesta oli käytetty. Hänen mukaansa kilpailutuksella ei haettu säästöjä.

– Kilpailutuksen kriteereissä on painottunut hinta siitä syystä, että aikaisemmin käytetyt pisteytystaulukot erilaisten kriteerien suhteen oli todettu erittäin ongelmallisiksi. Siksi kilpailutuksen ehdoissa edellytettiin nyt jo lähtökohtaisesti erilaisten laadullisten tekijöiden toteutuminen, kuten monien kysymä kielitaitovaatimuksen täyttyminen. Kaikki valitut toimijat ovat siis ilmoittaneet täyttävänsä edellytetyt kriteerit.

Lue myös:Näin kunta selittää koulukyytiongelmia: Ovat monen uuden asian summa

Aiheeseen liittyvää

  1. Koulukyydit ontuvat pahasti myös Järvenpäässä – K-U: Liikennöitsijä jätti lapset hakematta ja katosi kuin tuhka tuuleen
    15.8.2018 9:53

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut