Lapsiasiainvaltuutettu: Koulukiusattujen määrä laskenut – "Kiusaamiseen suhtaudutaan vakavammin"

Kuvituskuva. Terhi Marttinen

toimitus

Kouluterveyskyselyn mukaan viikottain kiusatuksi tulevien lasten määrä on laskenut. Vuonna 2017 yläkoulun oppilaista vähintään kerran viikossa koulukiusattuna oli noin 6 prosenttia oppilaista. Samalla perusopetuksen oppilaiden kokemus luokan tai ryhmän kanssa yhdessä viihtymisestä on kuitenkin heikentynyt.

Lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila kertoo tiedotteessaan, että kiusaamiseen on alettu suhtautumaan entistä paremmin.

– Lasten väliseen kiusaamiseen suhtaudutaan yhä vakavammin. Tarvitsemme silti kulttuurimuutosta, jossa lapset nähdään keskeisimpinä toimijoina nykytilan petraamisessa. Aikuisten on tuettava lasten kaverivastuun kantamista, Kurttila muistuttaa tiedotteessa.

Kaverivastuulla Kurttila tarkoittaa jokaisesta huolehtimista ja auttamista – vastuuta pyytää toinen mukaan ilman kiusaamista.

– Jatkossa toivon tämän löytyvän myös valtakunnan kasvatustavoitteista, kuten varhaiskasvatussuunnitelman perusteista ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteasiakirjasta, Kurttila esittää tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.