Röykkä menestyi palveluskoirien SM-kisoissa – saavutti joukkuekilpailun voiton

ELÄIMET Saldona kolmas, seitsemäs ja kymmenes sija. Lisäksi joukkuekilpailun voitto.

Kari Haapaniemi (vasemmalla) ja Elmo, Wilhelmiina Kallio ja Ronja sekä Heli Rissanen ja Musti osallistuivat palveluskoirien SM-kisoihin heinäkuussa. Taina Mölsä

toimitus

Saksanpaimenkoiraliiton Röykän alaosasto menestyi palveluskoirien suomenmestaruuskilpailuissa ja saavutti kolmannen, seitsemännen ja kymmenennen sijan sekä koko joukkuekilpailun voiton.

Kilpailut järjestettiin 20.–22. heinäkuuta Hämeenkyrössä. Kilpailulajeina olivat haku (henkilöetsintä), jälki, etsintäkoe, viesti ja opastus.

Mukana oli kaikkiaan 85 koirakkoa ja edustettuna 23 eri koirarotua. Joukkueita kilpailussa oli 11.

Saksanpaimenkoiraliiton Röykän alaosastosta kilpailuun osallistui joukkue edustajinaan Heli Rissanen ja Wolfganger Musty, ”Musti”, jotka osallistuivat jälkikokeeseen sekä Wilhelmiina Kallio ja Troyen’s Deitti ”Ronja” sekä Kari Haapaniemi ja Troyen’s Ehkä En, ”Elmo”, jotka molemmat osallistuivat henkilöetsintään.

Paahtavassa helteessä ja välillä sadekuurojen värittämässä kisassa Röykän joukkueen Heli Rissanen sijoittui jäljellä kolmanneksi, Wilhelmiina Kallio oli henkilöetsinnän seitsemäs ja Kari Haapaniemi kymmenes.

Kisoissa käytiin myös joukkuekilpailu, jossa kunkin joukkueen kolmen parhaan suorituspisteet laskettiin yhteen. Röykän joukkue täydensi menestystään ja voitti joukkuekilpailun Suomenmestaruuden.

Sekä jälkikokeeseen että henkilöetsintään kuuluu myös yhdeksän liikkeen tottelevaisuusosio ja niin sanottu esineruutu.

Tottelevaisuusosiossa koiran on halukkaasti työskenneltävä ohjaajansa kanssa ja muun muassa seurattava tiivisti ohjaajan vierellä ja tehtävä käskystä eri liikkeitä. Liikkeisiin kuuluu muun muassa kolme eri noutoliikettä.

Esineruutu on 50 x 50 metrin kokoinen ihmisten ja koiran valmiiksi maastoon merkitsemä ja tallaama alue, jonne jokaiselle koiralle viedään samoihin paikkoihin neljä koiralle entuudestaan vierasta esinettä. Koiran on löydettävä ruutuun piilotetut esineet yksi kerrallaan ja tuotava ne ohjaajalle viidessä minuutissa.

Jälkikokeessa koiran on jäljestettävä 1 500 metrin pituinen vieraan ihmisen metsään tekemä jälki. Jäljelle on pudotettu kuusi puista jälkikeppiä, jotka koiran on ilmaistava ohjaajalle, jotta tämä kerää ne mukaansa.

Henkilöetsinnässä koiran on tutkittava 17 minuutissa 300 metrin pituinen ja 100 metrin levyinen alue järjestelmällisesti ja löydettävä kolme metsään ”piilotettua” ihmistä.

Khelsinoira ilmaisee löydetyn ihmisen joko haukkumalla tai ottamalla rullan suuhunsa löydetyn ihmisen luona ja palaamalla ohjaajan luokse. Ohjaajan käskystä koira juoksee löytämänsä ihmisen luokse.

SPL-Röykkä

SPL Röykkä ry on Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto, joka toimii Nurmijärvellä ja lähialueilla.

Koulutuskenttä sijaitsee Röykässä, Kiljavantien varrella.

SPL Röykkä ry on toiminut Saksanpaimenkoiraliiton alaosastona vuodesta 1997 ja rekisteröityneenä yhdistyksenä vuodesta 2002.

Aktiivinen yhdistys tarjoaa jäsenilleen koulutusta tottelevaisuudessa, suojelussa, haussa ja metsäjäljellä.

Yhdistyksessä on henkilöjäseniä noin 80.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.