Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taloussanomat: Helsinkiläinen Henri asennutti talon katolle 26 aurinkopaneelia – Sähkönkulutus putosi puoleen

Helsinkiläinen Henri Fagerholm asennutti rintamamiestaloonsa katon vesikatteeseen integroidun aurinkopaneelin viime syksynä. Muutoksen seurauksena sähkönkulutus on ollut 50–60 prosenttia siitä, mitä se oli viime vuonna samaan aikaan. Asiasta kertoo Ilta-Sanomien talousjulkaisu Taloussanomat.

Kun Fagerholm perheineen remontoi Helsingin Vartioharjussa sijaitsevaa rintamamiestaloaan viime syksynä, hän halusi taloon jotain ekstraa. Sellaista, mikä miellyttäisi myös silmää.

Kattoon asennettiin vesikattoremontin yhteydessä 26 integroitua aurinkopaneelia. Ne on liimattu suoraan kattopeltiin, eikä ohikulkija edes huomaa eroa tavalliseen kattoon.

– Näin kesäkuukausina sähkölaskut ovat olleet ihan mitättömiä. Minulle tulee sähkölasku kerran kuussa, ja laskut ovat olleet suuruudeltaan hampurilaisaterian tasoa, Fagerholm kertoo Taloussanomille.

Fagerholmin perheen sähkönkulutus on ollut tänä vuonna noin 50–60 prosenttia siitä, mitä se oli viime vuonna samaan aikaan, lehti kertoo.

Taloussanomien mukaan Fagerholmien kotiin asennettiin 3,3 kilowatin järjestelmä. Perheen vuotuinen sähköntarve on noin 12 000 kilowattituntia. Järjestelmä tuottaa omaan käyttöön reilut 2 000 kilowattituntia vuodessa. Säästöä kertyy melkein viidennes.

Paneelien tuotto on ”muutamia satasia vuodessa”, Fagerholm arvioi Taloussanomille.

– Investoinnin takaisinmaksuaika on sellaiset kymmenen, viisitoista vuotta. En tiedä, onko tämä kovin tuottoisa ratkaisu rahatekomielessä. Toisaalta tavallinen katto ei maksaisi itseään takaisin oikeastaan koskaan, Fagerholm naurahtaa.

Taloussanomat kertoo, että kotitalouksien kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan on kasvanut. Energiayhtiö Fortumin viime vuoden heinäkuussa julkistaman kyselytutkimuksen mukaan peräti 80 prosenttia suomalaisista suhtautuu aurinkopaneeleihin myönteisesti. Lehden mukaan Fortumin kyselyssä 28 prosenttia suomalaisista harkitsi aurinkopaneeleiden ostamista.

Lue koko juttu Taloussanomien sivuilta.