Historiallinen saavutus: Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtoselle kultaa Kalevan kisoista

URHEILU Nurmijärveläisseuralle kautta aikain ensimmäinen aikuisten yleisurheilumestaruus.

Nurmijärven Yleisurheilua (NYU) edustava Oskari Lehtonen, 21, pinkoi ylivoimaiseen 200 metrin mestaruuteen Jyväskylässä viikonloppuna käydyissä yleisurheilun aikuisten SM-kilpailuissa eli Kalevan kisoissa. Lehtosen aika oli 21,07. Hopealle ehtinyt Esbo IF:n Roope Saarinen hävisi peräti 34 sadasosaa.

Lehtosen kultamitali on NYU:n kautta aikojen ensimmäinen Kalevan kisoista. Edellisistä mitaleistakin oli vierähtänyt 16 vuotta; vuonna 2002 Juha Lehto pääsi pronssipallille miesten 400 metrin aitajuoksussa ja Päivi Huuhtanen naisten 10 kilometrin kävelyssä.

Sprintteri Lehtonen edustaa Suomea yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä 6.–12. elokuuta sekä 200 metrillä että 4x100 metrin viestissä. Hän on NYU:n kaikkien aikojen ensimmäinen edustaja aikuisten arvokilpailuissa.

NYU:n vasta 16-vuotias Erin Karjalahti debytoi Kalevan kisoissa ja oli naisten 400 metrin aitajuoksussa alkuerässään viides ajalla 1.03,28. Karjalahti karsiutui finaalista.

Mutta kenttälajeissa kaikki neljä NYU:n urheiljaa selvittivät tiensä loppukilpailuun. Jo yhdeksättä kertaa Kalevan kisoissa kilpaillut moukarinheittäjä Heli Rinnekari oli kahdeksannessa peräkkäisessä finaalissaan hienosti viides tuloksella 60,50. Pikkusisko Tiina Rinnekari linkosi 55,94 ja oli yhdeksäs.

Naisten seiväshypyssä Maria Kytölä oli yhdeksäs kauden ennätystuloksellaan 375. Marian pikkuveli Marcus Kytölä oli ensimmäisissä Kalevan kisoissaan miesten seiväshypyssä kahdeksas tuloksella 470.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut