Eläinsuojeluyhdistys: Rapu kärsii keitettäessä – apu löytyy Sveitsistä

Rapu muuttuu punaiseksi keitettäessä. Sauvo Jylhä

toimitus

Ravut ja hummerit olisi Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen mielestä tainnutettava ennen keittämistä.

Äyriäiset on perinteisesti keitetty elävinä, sillä kuolleet ravut ja hummerit pilaantuvat nopeasti.

Tutkimukset osoittavat yhdistyksen mukaan äyriäisten tuntevan kipua, joten saksiniekalle keittäminen elävältä on tuskallinen kuolema.

Kuolema voi pitkittyä, jos keitinvesi jäähtyy liian monen ravun samanaikaisesta lisäämisestä.

Sveitsissä on otettu käyttöön laki, joka edellyttää äyriäisten tainnuttamista sähköllä tai mekaanisesti ennen niiden keittämistä.

Eläinsuojeluyhdistys toivoo Suomeen vastaavaa lainsäädäntöä.

Yhdistys on esittänyt lausunnossaan eläinten hyvinvointilaista, että määräyksen eläinten tainnuttamisesta ennen teurastamista tulee koskea myös äyriäisiä.

Ravintoloissa äyriäiset voidaan tappaa mekaanisesti halkaisemalla tai pistämällä ja tuhoamalla niiden hermosto. Tämä vaatii taitoa, jota kotikokeilla ei yleensä ole.

Koska äyriäisten lopettaminen vaatii harjaantumista, niitä ei saisi eläinsuojeluyhdistyksen mielestä myydä elävinä tavallisille kuluttajille.

Ravustuskausi alkaa Suomessa lauantaina 21.7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.