Ministeriö haluaa alentaa nuorten riistanhoitomaksua – "Metsästys on verraton tapa viettää aikaa luonnossa"

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa alentaa alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksun nykyisestä 39 eurosta 20 euroon. Marianna Simo

toimitus

Maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt lausunnolle esitysluonnoksen, jonka mukaan alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksu alennettaisiin nykyisestä 39 eurosta 20 euroon.

Muutoksen tavoitteena on alentaa metsästysharrastuksen kustannuksia ja kannustaa nuoria metsästysharrastuksen pariin. Myös eduskunta on edellyttänyt nuorten riistanhoitomaksun alentamista.

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa kannustaa myös muita toimijoita edistämään nuorten metsästysharrastusta. Riistakantojen hallinta perustuu metsästäjien toimintakykyyn ja metsästäjäkunnan ikääntyminen saattaa vaarantaa myös riistaeläinten aiheuttamien liikenne-, maa- ja metsätalousvahinkojen torjunnan.

– Metsästys on verraton tapa viettää aikaa luonnossa. Varsinaisten jahtien lisäksi metsästäjät tekevät tärkeää työtä luonnon- ja riistanhoidon eteen. Esitys on vahva viesti kaikille riistakentän toimijoille edistää nuorten osallistumista metsästysharrastukseen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sanoo.

Ennen riistanhoitomaksun suorittamista on osoitettava metsästyksen ja riistanhoidon sekä metsästystä koskevien säännösten ja määräysten tuntemus suorittamalla metsästäjätutkinto. Tutkinto ja sen koulutusmateriaalit uudistettiin viime vuonna, ja riistanhoitoyhdistykset järjestävät tutkintoon valmentavia kursseja.

Maa- ja metsätalousministeriö pitää tärkeänä, että jokainen riistanhoitoyhdistys järjestää kursseja metsästyksestä kiinnostuneille.

Jokaisen, joka harjoittaa metsästystä tai toimii metsästyslaissa tarkoitettuna metsästyksen johtajana, on maksettava vuosittain riistanhoitomaksu. Maksun suorittaneelle annetaan metsästyskortti. Henkilön, joka toimii metsästettäessä vain koiran ohjaajana tai hirvieläimen metsästyksessä ajomiehenä tai muulla vastaavalla tavalla avustaa metsästyksessä, ei tarvitse suorittaa riistanhoitomaksua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.