Amadeukselta uusi aluevaltaus – vaihtoi tangon mustalaismusiikkiin

Tämän viikon perjantaina ilmestyy järvenpääläisen tangokuninkaan Amadeuksen uusin albumi Pyyhi tuuli kyyneleet. Amadeuksen edelliset albumit ovat myyneet parhaimmillaan kultaa. Julkaisujuhlaa vietetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla katulavakonsertin voimalla lauantaina 14. heinäkuuta.

Amadeus Lundberg julkaisee uuden levyn perjantaina. Pauli Rouvinen

Kari Martiala

Vuonna 2009 tangokuninkaaksi kruunattu Amadeus Lundberg on ollut tekemässä monia uuden albuminsa lauluja. Osa on hänen omiaan, osassa tekijänä on ollut myös levyn tuottaja ja sovittaja, tangokapellimestari Mika Toivanen Amadeuksen kädenjälki näkyy muun muassa tiheästi singleinä soineissa lauluissa Gipsy-sirkus ja Saat mun rummut soimaan

Mukana on myös covereita, kuten hänen isänsä Taisto Lundbergin perustaman, mustalaismusiikin uranuurtajan Hortto Kaalon ikivihreä Miksi ovet ei aukene meille

– Isälle on ollut tärkeää, että teen tämän mustalaismusiikkilevyn. Tästä syntyy jatkumo hänen uralleen.

Uudella albumilla Amadeus esittää siis mustalaismusiikkia, hänen oman näköisenään sekoituksenaan. Mukana on vaikutteita tummista musiikin sävyistä.

Keväällä julkaistuun Minä rakastan -kappaleeseen teki toinen tangokuningas, Kyösti Mäkimattila, sanat täsmäteoksena Amadeukselle. Kappaleella Tiedäthän vierailee Amadeuksen Gilda-sisko.

– Tämä levy on minulle toteutunut haave. Olen tyytyväinen tulokseen. Haimme levylle värimaailmaa mun omista mielenmaailmoista. Sävellykset ovat löytäneet oman sielunsa matkan varrella. Toivon, että yleisö ja fanit löytävät levyltä oman suosikkibiisinsä, ja jospa siitä syntyisi vaikka kuulijalle muisto, johon voi aina palata, Amadeus kuvailee.

– Levyä seuraa syys-lokakuussa konserttisalikiertue, jolla esitetään mustalaismusiikkia. Kiertueorkesterina toimii Mika Toivasen kokoama orkesteri, jossa on mukana tietysti haitari ja viulu.

Oman kiertueen lisäksi Amadeus kiertää ahkerasti konserttisaleja yhdessä muiden artistien kanssa. Ystävän laulu, slaavilainen ilta -konserteissa mukana ovat Tomi Metsäketo ja Milana Misic Sinun silmiesi tähden -musiikkiesityksissä mukana on Milana Misic.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.