Mies julkaisi netissä lasten ahdistelusta tuomittujen nimiä ja kuvia – Yle: Nyt tuli linjaus korkeimmalta taholta

KKO piti miehen tuomion voimassa. Sirkku Aalto

toimitus

Korkein oikeus on pitänyt voimassa "pedofiilinmetsästäjäksi" kutsutun miehen tuomion yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, kertoo Yle Mies tuomittiin 40 päiväsakkoon Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa huhtikuussa 2015.

Mies julkaisi Facebookin Pedofillien uhrien puolesta -ryhmässä lasten hyväksikäytöstä tuomittujen nimiä ja kuvia. Eräässä tapauksessa mies julkaisi sekä nimen että kuvan, jonka hän oli ottanut tuomitun Facebook-profiilista. Tietojen yhteydessä oli uutinen, jossa kerrottiin tekijän nimi. Tekijä teki "pedofiilinmetsästäjästä" tutkintapyynnön poliisille.

KKO:n mukaan yksityiselämään sisältyvä oikeus elää rauhassa kuuluu lähtökohtaisesti myös rikoksesta tuomitulle. Se, että rikosista tuomittujen tiedot ovat julkisia, ei tarkoita, että ne olisivat olleet vapaasti eri tahojen julkaistavissa eri yhteyksissä. Erityisesti valokuvan julkaiseminen loukkasi voimakkaasti tekijän yksityisyyttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.