Uusia taksilupia myönnetty eniten Uudellemaalle – "Lupien käsittely on edennyt vauhdikkaasti"

Uusia taksiliikennelupia on reilun viikon aikana myönnetty yli 400 kappaletta ja taksinkuljettajien ajolupia yli 200. Toni Forssell

toimitus

Uusia taksiliikennelupia on reilun viikon aikana myönnetty yli 400 kappaletta. Taksinkuljettajien ajolupia on myönnetty yli 200.

Taksiliikennelupia on myönnetty kaikkiin maakuntiin. Noin puolet luvista on myönnetty Uudellemaalle, erityisesti pääkaupunkiseudulle, Trafin tiedotteessa kerrotaan.

– Lupien käsittely on edennyt niin vauhdikkaasti, että saamme nyt varteenotettavaa tilastoa myös lupien alueellisesta jakautumisesta, sanoo Trafin osastopäällikkö Kimmo Pylväs

Uudet taksiliikenneluvat ovat kuitenkin valtakunnallisia, eikä hakemuksista käy ilmi, missä taksitoimintaa aiotaan harjoittaa. Lupahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Taksiliikennelupia on myönnetty Uudellemaalle 206, Varsinais-Suomeen 27, Lappiin 26, Pirkanmaalle 23 ja Pohjois-Pohjanmaalle 22 kappaletta. Kaupungeista eniten lupia on myönnetty pääkaupunkiseudulle (180). Seuraavana tulevat Turku (15), Rovaniemi (12) ja Oulu (10).

Trafi on uuden liikennepalvelulain voimaan tulon jälkeen ottanut vastaan 1 800 taksilupahakemusta, 985 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 200 tavaraliikenne- ja 26 henkilöliikennelupahakemusta. Yhteensä liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tullut yli 3 000 kappaletta.

Taksinkuljettajien ajolupia on haettu noin 270 kappaletta ja niitä on myönnetty 210 kappaletta. Ennen lakiuudistusta taksinkuljettajan ajolupia myönnettiin keskimäärin noin 50 viikossa.

Trafi on julkaissut liikenneluvat myös avoimena datana avoimessa rajapinnassa. Rajapinnan kautta on haettavissa voimassaolevat taksi-, joukko- ja tavaraliikenneluvat. Trafi kokoaa jatkossa tilastotiedot myös myönnetyistä liikenneluvista Trafin verkkosivuille. Tilastot myönnetyistä liikenneluvista päivittyy sivustolle ensi viikolla.

Liikennelupien myöntäminen siirtyi Ely-keskuksilta Trafille 1. heinäkuuta voimaan tulleen liikennepalvelulain myötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.