Nurmijärven tuulihaukkapariskunnalle perheenlisäystä – ensimmäiset poikaset kuoriutuivat

Pesäkamerassa voi nyt seurailla kahden untuvikon puuhia. Nurmijärven Luonto

Ulla Yliherne

Nurmijärven oma tosi-tv-tähti, tuulihaukkapariskunta on saanut perheenlisäystä. Kaksi poikasta kuoriutui sunnuntai-iltapäivällä.

– Pesässä oli varmuudella yhteensä neljä munaa, joten lisääkin poikasia voi olla vielä tulossa, Petri Puolakka Nurmijärven Luonnosta kertoo.

Puolakan mukaan muninta tapahtui toukokuun puolivälissä. Tuulihaukkanaaras muni ensin kaikki munat ja aloitti hautomisen tämän jälkeen.

– Tuulihaukka voi munia kuusikin munaa, mutta tällaisena huonona myyrävuotena, kuten nyt, neljä munaa on hyvä määrä, hän arvioi.

Aallonpohjalle romahtanut myyräkanta on koetellut tuulihaukan lisäksi myös muita Nurmijärven petolintuja. Puolakan mukaan esimerkiksi pöllöt ovat olleet pulassa ja osa tämän kevään poikasista on jopa kuollut nälkään.

– Tuulihaukka sen sijaan osaa etsiä vaihtoehtoravintoa. Livelähetyksen tärkeä tarkoitus onkin kerätä tietoa siitä, millä tuulihaukka korvaa puuttuvat myyrät. Ainakin toistaiseksi poikasia on ruokittu muun muassa sisiliskoilla, hän listaa.

Ruokaa tarvitaankin nyt paljon, jotta poikaset voimistuvat. Vielä toistaiseksi naaras kuitenkin pysyy pesässä ja koiras hoitaa saalistuksen.

– Kun poikaset kasvavat ravinnon saalistamiseen tarvitaan molemmat vanhemmat.

Perheenlisäyksen lisäksi tuulihaukkapariskunta on saanut myös nimet. Yleisöltä pyydettyjä nimiehdotuksia tuli toista kymmentä, joista raati valitsi lopulta mieleiset.

– Linnut ovat nyt Tuuli ja Maukka, Puolakka kertoo.

Tuulihaukan pesimäpuuhia on voinut seurata verkon välityksellä livelähetyksenä toukokuun alusta lähtien. Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäinen tuulihaukan pesäkameralähetys.

Tuulihaukkalivestä vastaavat Nurmijärven Luonto ja Nurmijärven Sähkö.

Lue myös: Suosittu norppalive sai nurmijärveläisen kilpailijan – tuulihaukkapariskunnasta tuli tosi-tv-tähtiä

Tuulihaukkaliven löydät täältä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.