Klaukkalan Alepa on nyt koko ajan auki – näitä asioita ostetaan keskellä yötä

AUKIOLO Ruokaostoksilla on voinut käydä torstaista alkaen vaikka keskellä yötä.

Laura Lehikoinen työskenteli torstaina toista päivää Klaukkalan Alepassa. Hän on yksi uusista työntekijöistä, jotka kauppa rekrytoi uusien aukioloaikojen myötä. Lehikoinen siirtyi Klaukkalaan Vantaan pisteestä. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Nurmijärvellä on avattu ensimmäinen ympärivuorokauden aukioleva Alepa. Kyseessä on Klaukkalan keskustassa, osoitteessa Liikekuja 1, toimiva liike.

– Kun avasimme kaupan ovet torstaiaamuna 14. kesäkuuta kello 6.30, sen jälkeen ne eivät enää menekään kiinni, HOK-Elannon ketjujohtaja Merja Mustonen toteaa.

Mustosen mukaan 24/7-aukiolo tarkoittaa sitä, että jatkossa Klaukkalan liikkeessä ruokaostoksia voi tehdä halutessaan vaikka keskellä yötä, mutta myös pyhinä, sillä kauppa on auki niin juhannuksena kuin joulunakin.

Uusia ympärivuorokautisia aukioloaikoja puolsi Mustosen mukaan useampikin seikka.

Perus-ruokaostoksiakin tehdään yöllä.

– Teimme keväällä arvion, jossa tutkimme verkostoamme kokonaisuutena. Klaukkalassa oli selkeä aukko aukioloaikojen osalta, joten tämä yksikkö sopi hyvin 24/7-liikkeeksi. Lisäksi tähän vaikutti muun muassa Klaukkalan asukaspohja sekä liikennevirrat, hän kuvailee.

Klaukkalan liikkeessä työskentelee tällä hetkellä 10 henkilöä. Mustosen mukaan uusien aukioloaikojen myötä myös henkilökunnan määrää tullaan lisäämään.

Jatkossa kaupassa työskentelee öisin kahdesta kolmeen työntekijää.

– Nykyisestä henkilökunnasta ketään ei määrätä yövuoroon väkisin vaan heidän halukkuuttaan tiedusteltiin. Kaikki nykyiset ilmoittivat haluavansa tehdä myös yövuoroja, Mustonen kertoo.

HOK-Elannolla on tällä hetkellä yhteensä kymmenen Alepaa, neljä Prismaa ja viisi S-marketia, jotka ovat auki ympäri vuorokauden. Klaukkalan kanssa samana päivänä laajennettuun aukioloaikaan siirtyi myös Pukinmäen Alepa.

Nurmijärvellä on Klaukkalan keskustan lisäksi Haikalassa toimiva Alepa.

Mustosen mukaan yöaikaan asiakkaiden ostoskoreihin päätyy erityisesti hedelmä- ja vihannesosaston tuotteita, mutta myös nopeasti syötäviä eväitä, kuten kolmioleipiä ja salaatteja.

– Mutta kyllä ihan perusruokaostoksiakin tehdään yöllä. Tämä ei ole enää kahdeksasta neljään toimiva yhteiskunta, ketjujohtaja huomauttaa.

Vaikka kaupan ovet eivät enää mene kiinni, aivan kaikkia tuotteita ei kuitenkaan myydä ympäri vuorokauden.

– Alkoholia sisältäviä tuotteita ei myydä ilta yhdeksän ja aamuyhdeksän välisenä aikana, Mustonen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.