Neuvolat aloittivat etävastaanotot – vastaanotolla hoidetaan nyt vain osa

Terveydenhuolto: Raskaana olevat ja alle 1-vuotiaat hoidetaan normaalisti.

Neuvoloiden toimintaa on supistettu väliaikaisesti. Muutoksia tulee myös sairaaloiden synnytysosastojen käytäntöihin. arkisto/Sauvo Jylhä
Jarmo Toivanen

Jarmo Toivanen

Neuvoloiden toimintaa on supistettu koronaepidemian ajaksi. Tavoitteena on hallituksen ohjeiden mukaisesti vähentää perheiden liikkumista.

– Vastaanotoilla hoidamme edelleen raskaana olevat, alle 1-vuotiaat ja erityistä seurantaa tarvitsevat asiakkaat. Muiden tavoittamiseksi olemme lisänneet palveluvalikoimaamme puhelinvastaanotot tai videovastaanotot mahdollisuuksien mukaan, selvittää neuvoloista vastaava koordinoiva esimies Saija Numari Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymästä.

Numarin mukaan esimerkiksi määräaikaistarkastusten tekeminen voi onnistua tärkeimmiltä osin etävastaanottona.

– Tapaamme perheitä sitten vaikka lyhyemmällä käynnillä, kun koronan aiheuttamat rajoitukset lievenevät. Pyrimme tarjoamaan tukea perheille nyt monipuolisin keinoin.

Keusoten neuvoloissa on käytössä internetissä toimiva chat-palvelu.

Saija Numari kertoo, että koronaepidemia ei ole lisännyt yhteydenottoja chatissa, mutta aihe tulee kyllä esiin keskusteluissa asiakkaitten kanssa.

Hoidamme edelleen raskaana olevat.

Vauvat tai raskaana olevat eivät kuulu varsinaisiin THL:n määrittelemiin koronaviruksen riskiryhmiin, joten neuvoloissakaan ei ole ryhdytty erityisjärjestelyihin.

– Toimipisteissämme asioivien määrän vähentäminen on tärkein keino suojata kaikkia asiakasperheitä ja henkilökuntaa, Saija Numari sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut