Ympäristölautakunta: Luhtajoen ylittävien kevyen liikenteen siltojen rakentamiselle ei estettä

Kuvituskuva. Tiina Örn
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta katsoo, että Kosken ja Hautalan kevyen liikenteen siltojen rakentamiselle voidaan myöntää lupa. Lupia Luhtajoen ylittäville silloille on hakenut Uudenmaan ely-keskus. Samalla se hakee vesilain mukaista valmistelulupaa ennen päätöksen lainvoimaiseksi tuloa.

Etelä-Suomen aville antamassaan lausunnossa lautakunta katsoo kuitenkin, että kummankin sillan lupapäätöksessä tulee antaa ranta-alueella tehtävien rakennustöiden tekemiselle riittävät määräykset, joilla estetään rakentamisen aikana kiintoaineksen ja haitta-aineiden pääsy vesistöön.

Lautakunta pitää todennäköisenä, että Luhtajoessa esiintyy vuollejokisimpukkaa, jota tulee suojella kiinto- ja haitta-ainekselta.

Kiintoaineksen vesistöön pääseminen tulee estää myös erittäin uhanalaisen taimenen vuoksi. Lähin kunnostuspotentiaalia edustava virta- ja koskipaikka sijaitsee Haikalassa noin kolmen kilometrin päässä Hautalan sillasta. Lupapäätöksessä tulee huomioida, ettei rakentamistöitä tehdä taimenen kutuaikoina.

Siltojen rakentaminen ajoittuu todennäköisesti vuosille 2021–2022.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut