Kiinnostaako kesäteatteri Nurmijärven naapurissa? Täällä tarjolla on takinkääntöä

Teatterilaisten selfie-harjoittelu. Takinkääntäjän ensi-ilta on 16.6. Sakari Kovasiipi

toimitus

Vihdin Teatteri on päättänyt tänä kesänä nauraa ihmisten ennakkoluuloille, kateudelle, väärinkäsityksille ja kaikelle inhimillisen elämän oikuille. Näytelmän ”Takinkääntäjä” on kirjoittanut Markku Hyvönen, joka myös ohjaa esityksen.

Jostakin satavuotiaan Suomen sydänmailta löytyy Jaavanvaaran kylä. Ennen niin iloinen ja sykkivä, josta lähes kaikki ovat lähteneet.

Eivät sentään ihan kaikki. On siellä vielä yksi kauppa, ja vähän jotain muutakin sentään.

Ehkä kylän sykkeestä saa tarkemman kuvan kun sinne saapuu poliitikko, jonka tarkoitus on omalla mökillään viettää rauhallista laatuaikaa ja kirjoittaa muistelmiaan.

Hänen sopeutumisensa kylään ja kylän sopeutuminen häneen tarjoavat melkoiset draaman ainekset.

Kun kyläläiset päättävät yhdistää voimansa, on rauha mennyt ja Helsingin herra saa tuntea nahoissaan, että suomalaista korvenraivaajaa ei viedäkään kun pässiä narussa.

Sopeutumisvaikeuksia on kuten arvata saattaa. Stadilainen ei noin vaan sopeudu kylän rytmiin eivätkä landepaukut stadin herraan.

Tarinan sisällä kulkee herkkiä ihmissuhteiden värähdyksiä. Monet niistä puetaan musiikin syleilyyn. Laulua ja elävää säestysmusiikkia saadaan nauttia haltioitumiseen asti.

Esityspaikka on kauniilla Kirkkojärven rannalla Vihdin kirkonkylässä. Ensi-ilta on lauantaina 16. kesäkuuta klo 17.

Kirjoittaja-ohjaaja Markku Hyvöstä voi luonnehtia hyvällä syyllä yhdeksi Suomen suosituimmista näytelmäkirjailijoista. Palkitun Hyvösen näytelmiä pyöri viime kesänä kymmenessä teatterissa ympäri Suomen.

Vihdissä Hyvösen näytelmät ovat tuttuja ja pidettyjä. Viime vuonna Hyvönen ohjasi Vihtiin kirjoittamansa juhlavuoden näytelmän ”Olen suomalainen”. Yhteistyö Vihdin teatterin kanssa on jatkunut jo reilun kymmenen vuotta.

Markku Hyvöselle Vihdin Teatteri on hyvin rakas. Hän on kiitellyt useaan otteeseen näyttelijöitään. Asialleen uskollisia harrastajia, jotka pitkän työpäivän jälkeen tulevat harjoituksiin ja hoitavat perheensäkin siinä välillä.

– Vihdissä on ainutlaatuinen yhteisöllisyys, johon en ole törmännyt missään muualla. Täällä tehdään pyyteettömästi töitä. Näyttelijöiden lisäksi täällä työskentelevät lavastajat, kahvilan pitäjät ja monet muut oman muun työnsä ohella, Hyvönen kiitti viime kesänä.

Rooleissa nähdään lähes kaksikymmentä henkilöä, jotka tässä lueteltuna satunnaisessa järjestyksessä.

Ministeri Sorola - Toni Oksanen. Ministerin Erityisavustaja Oinonen - Minna Snygg. ALV-Asuntovälittäjä B-B Huuskonen - Marit Peura. Kyläkauppias Aaro Lötjönen - Henri Johansson ja Jukka Ahonen. Kyläkauppiaan vaimo, Aune Lötjönen - Tiina Laitinen. Kyläkauppiaan tytär Marjaana Lötjönen - Mirva Saviniemi. Kyläkauppiaan poika, Poliisi Otto Lötjönen - Jere Töyräs. Posteljooni Ritu Salmi - Maija Viljanmaa. Posteljoonin tytär Pipsa - Iida Lepistö. Posteljoonin tytär Laura - Fanny Lepistö. Kylän juorukello Räikkä Liisa - Kristiina Issakainen. Kylälehden toimittaja Satu Lehtiö - Minna Iirola. Toimittaja Pula - Sirkka Philström. Tv-toimittaja – Tarja Kairikko ja Jenni Kanta-oksa. Jeremias Putkonen, ensimmäinen veljes - Juha Erkkilä. Jaakob Putkonen, toinen veljes - Simo Kervinen. Juudas Putkonen, kolmas veljes - Lassi Juolahti.

Yksi yönäytös

Takinkääntäjän ensi-ilta on lauantaina 16.6 ja seuraavat esitykset ti 19.6., ke 20.6., su 24.6., ti 26.6., ke 27.6., la 30.6., su 1.7., tämän jälkeen pidetään keskikesän tauko ja esitykset jatkuvat taas la 28.7., su 29.7., ti 31.7., ke 1.8., la 4.8., su 5.8., ti 7.8., ke 8.8., la 11.8., su 12.8., ti 14.8., ke 15.8., vihoviimeisenä yönäytös la 18.8. Kelloajat viikonloppuisin klo 17 ja arkisin klo 19 sekä ainoa yönäytös klo 22.

Peruslippu maksaa 20 euroa, eläkeläisen/opiskelijan lippu 18 euroa ja lastenloppu 12 euroa.

Kaiken kaikkiaan esityksiä on 21.

Lippuja voi varata etukäteen teatterin toimistolta arkisin klo 9.30 – 14.30 p. 0400975068 tai sähköposti toimisto@vihdinteatteri.fi Kesäteriin pääsylippujen ennakkomyynti myös netistä NetTicket.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.