Mielipide: Ajatuksia tulevasta asukasillasta

Kirjoittajan mukaan suunnitelma lopettaa Rajamäen lukio ei tue lapsiystävällisyyttä. Ulla Yliherne

toimitus

Jatkaisin artikkelin ”Asukasilta uudella konseptilla” (NU 9.–10.6.) aiheesta muutamalla ehdotuksella. Asukasilta on aina tarpeen kuntalaisten suoran kontaktin saamiseksi ja sitä varmasti kaivataan.

Pelkona on, että toteutus menee vanhan kaavan mukaan eli viranhaltijat ”tykäten omasta äänestään” käyttävät koko tilaisuuteen varatun ajan eikä puheenjohtaja puutu asiaan. Lopussa osallistujien päästessä ääneen on jo suurin osa viranhaltijoista poistunut paikalta kiireisiin vedoten.

Valtuustossa tehtiin juuri aloite ”Nurmijärvestä lapsiystävällinen kunta”. Tässä yksi tärkeä aihe iltaan, josta pitäisi kuunnella kuntalaisten mielipiteitä siitä, mitä he lapsiystävällisyydeltä odottavat.

Hanke lopettaa kunnan paras lukio (yo-vertailu 2018) ei ainakaan tue lapsiystävällisyyttä. Lopetusta perustellaan uudella ajanmukaisella rakennuksella. Ihmettelen, miten Suomen parhaat lukiot esimerkiksi Helsingissä ovat kymmeniä vuosia vanhoissa rakennuksissa ja silti aina maamme parhaita. Olemme kuulleet oppilaiden ja opettajien suusta, että tuttu ja turvallinen lukio on kaikkein paras ja estää lasten sekä nuorten syrjäytymistä. Kynnys muuttaa koulua/lukiota on tutkitusti ongelma erityisesti pojilla.

Kunnan tonttitarjonta on ylivoimaisesti paras Rajamäellä.

Tontteja hakevat juuri lapsiperheet. Perheiden hakiessa lapsiystävällistä kuntaa ei valinta ainakaan osu taajamaan, missä lukio on loppumassa. Lukion lopetusta perusteellaan osin mahdollisilla säästöillä. Tämä on myös harhaa, kun lopetuksesta seuraa tonttien jääminen käsiin eli kunnan rahat ja investoinnit menevät hukkaan sekä infra rakennettava jonnekin muualle uudestaan.

Nyt ja jatkossa virkamiesten ja päättäjien vastuu punnitaan, miten hyvin he seuraavat tekemiään päätöksiä eli kunnan monesti kirjattua ja yhteisesti sovittua strategiaa ”kehittää kolmea vahvaa taajamaa ylläpitämällä niiden palvelut” eikä suinkaan lopettamalla niitä.

Toivonkin menestystä asukasillalle (itse olen estynyt osallistumaan) ja runsasta osallistumista erityisesti vanhempien ja nuorten osalta.

Jorma Kaartama, DI

monen polven nurmijärveläinen

Kirjoitus on julkaistu Nurmijärven Uutisten mielipidepalstalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.