Suomesta etsitään kohteita ehdotettavaksi Unescon tulevaan maailmanperintöluetteloon

Suomenlinnan uimaranta Lotta Kivikoski

toimitus

Suomessa etsitään nyt kohteita, joita voitaisiin lähivuosina esittää Unescon maailmanperintöluetteloon. Suomi on päivittämässä omaa maailmanperinnön kansallista aieluetteloaan. Siihen sisällytetään kohteet, joiden arvioidaan täyttävän sopimuksen valintaperusteet ja joita on tarkoitus kymmenen vuoden sisällä esittää maailmanperintökohteiksi.

Suomesta on tällä hetkellä luettelossa mukana 7 kulttuuri- tai luontokohdetta, jotka ovat Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Merenkurkun saaristo, Sammallahdenmäen pronssikautinen röykkiöalue, Struven ketju ja Verlan tehdasmuseo. Uusia kohteita voi ehdottaa 6.7. asti netistä löytyvällä sähköisellä Maailmanperinnön kansallisen aieluettelon päivittäminen -lomakkeella.

Unescon maailmanperintösopimuksen tavoitteena on yleismaailmallisesti arvokkaimman kulttuuri- ja luonnonperinnön säilyttäminen ja hoitaminen ihmiskunnan yhteisenä perintönä. Maailmanperintöluetteloon on tähän mennessä hyväksytty yli tuhat luonnon- tai kulttuuriperintökohdetta eri puolilta maailmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.