Alppilaskija ei kyllästy lumeen kesälläkään – klaukkalalainen Riikka Honkanen treenaa heinäkuun helteilläkin

URHEILU Klaukkalalainen Suomen nuorten alppimaajoukkueeseen kuuluva Riikka Honkanen treenaa läpi kesän.

Riikka Honkasella on oman arvionsa mukaan noin 10 paria suksia. Suurin osa niistä on Keski-Euroopassa säilössä, josta Honkasen suksihuoltaja tuo ne hänelle leireille ja kisoihin. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

– Treenaa ja hikoilee niin paljon, että huh huh, klaukkalalainen Riikka Honkanen toteaa kysyttäessä, mitä alppilaskija tekee kesällä.

Vaikka olisi kuinka lahjakas, ilman treeniä ei tule menestystä. Menestyksestä Honkanen on tosin viime vuosina saanut nauttia. Hän on voittanut muun muassa alppihiihdon nuorten MM-kisoista suurpujottelun pronssia tänä vuonna ja vuoden 2016 Sotshin MM-kisoista hopeaa.

Kun muut suuntaavat aurinkoisena kesäpäivänä rannalle lekottelemaan, Suomen nuorten alppimaajoukkueeseen kuuluva Honkanen lähtee lenkille, salille tai uimaan.

– Minulla on viikossa kaksi lepopäivää, torstaisin ja sunnuntaisin. Siinä ne lomapäivät oikeastaan ovat, hän nauraa.

Viime kesänä Honkanen vietti koko kesäkuun suksilla alppileirillä. Nyt Itävallassa järjestettävälle, reilun kahden viikon jäätikköleirille odottaa lähtö 10. kesäkuuta. Heinäkuussa vuorossa on kymmenen päivän treenimatka Ranskan Val d’Isèreen Alpeille.

– Huhtikuussa kauden lopussa minulla oli parin viikon tauko, jolloin en juurikaan treenannut vaan keskityin lepoon. Olisi tuntunut hassulta lähteä silloin matkoille, kun olin juuri reissannut koko kauden kisoissa ja leireillä, Honkanen toteaa.

Vaikka alppilaskija ei kyllästy lumeen kesälläkään, Honkanen nauttii myös auringosta ja lämmöstä.

– Vapaapäivinä tapaan kavereita ja nautin kotona olosta. Reissussa ollessa ikävöin kaikkein eniten omaa sänkyäni ja tyynyäni, hän nauraa.

Heinäkuussa 20 vuotta täyttävä Honkanen on viihtynyt suksilla pikkutytöstä saakka. Ensimmäisen kerran hän laittoi laskettelusukset jalkaan neljävuotiaana. Kuusivuotiaana hän liittyi jo Vihdin slalom-seuraa. Siitä lähtien hän on tähdännyt alppihiihdon huipulle.

– Minulla on kaksoisveli, jonka kanssa kävimme vuorotellen laskemassa, koska meillä oli vain yhdet sukset ja sauvat, hän muistelee.

Alppiuran ohella Honkanen on tänä keväänä valmistautunut ylioppilaskirjoituksiin. Lukio-opinnot hän on suorittanut viimeisen neljän vuoden aikana lähinnä iltaisin.

– Kirjoitin kolme M:ää ja yhden B:n. Englanti olisi saanut mennä paremmin, mutta muuten olen tyytyväinen.

Riikka Honkanen

Syntynyt 17. heinäkuuta 1998.

Asunut koko ikänsä Klaukkalassa.

Kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi Tahkon alppikoulusta Nilsiän lukiosta.

Edustaa nykyisin Helsinki Ski Club -alppiseuraa.

Honkanen voitti maaliskuussa 2018 sekä pujottelun että paripujottelun naisten Suomenmestaruuden.

Honkanen saavutti Sampo Kankkusen kanssa pronssia sekakilpailusta vuoden 2016 nuorten talviolympialaisista Lillehammerista.

Maaliskuussa 2016 hän saavutti nuorten MM-hopeaa suurpujottelusta Sotshissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut