Roskaisuus vähentynyt, mutta Nurmijärven teillä on näköesteitä ja pusikoituneita puita

Kunnan, ely-keskuksen ja alueurakoitsijan kierroksesta käytäntö.

Kuvituskuva. Riikka Laine

Taina Joutsen

Nurmijärven päätaajamien tiealueilla on näköesteitä ja pusikoituneita puita. Tällaisen havainnon teki Siistiksi-hankkeen projektikoordinaattori Riikka Uoti viime viikolla tehdyllä auditointikierroksella. Kierrokseen osallistuivat Nurmijärven kunnan edustajat sekä ely-keskuksen ja sen alueurakoitsijan YIT:n edustajat.

Uotin mukaan samaa mieltä asiasta ovat myös ely-keskuksen edustajat sekä kunnanpuutarhuri Tapio Peltonen

Osa näistä viherpuolen töistä sisältyy Uotin mukaan alueurakoitsijan kanssa tehtyyn perussopimukseen. Osa pitäisi tehdä kunnan kustantamana lisätyönä, osa kunnan omana työnä.

Iloinen yllätys Riikka Uotille oli roskaisuuden väheneminen. Siitä hän haluaa antaa kiitosta myös kuntalaisille.

Uudenlaista toimintamallia Nurmijärvellä edustavan auditointikierroksen kohteina olivat Klaukkala, Kirkonkylä, Rajamäki ja Röykkä. Kierroksella kiinnitettiin kunnallistekniikan päällikön Jyrki Merosen mukaan huomiota lähinnä valtion teihin.

– Yleissilmäys kertoo, että tänä keväänä näissä paikoissa on tehty niitä töitä, mitä elyn perussopimus edellyttää. Hiekat on poistettu ja puita hoidettu, Meronen sanoo.

Hänen mielestään esimerkiksi Klaukkalantien yleisilme on tänä keväänä parempi kuin aikaisempina vuosina.

Kierroksella käytiin Merosen mukaan läpi muun muassa sitä, mitkä työt kuuluvat elylle ja mistä kunnan pitäisi maksaa erikseen saadakseen parempaa laatua. Parempaa laatua on kunnan kärkihankkeisiin kuuluvan Siistiksi-kampanjan yhteydessä toivottu keskeisiin, kunnan päätaajamiin sijoittuviin kohteisiin.

Toimenpiteet, joita kunta toivoo taajama-alueiden yleisilmeen parantamiseksi, listataan Merosen mukaan lähiviikkoina.

– Parantavia toimenpiteitä tullaan tekemään vielä tämän kesän aikana, hän sanoo ja muistuttaa, että ely-keskus huolehtii lähinnä liikenteen sujumisesta, ei niinkään ulkonäköseikoista.

Kierroksella käytiin läpi ja tunnistettiin myös niin kutsuttuja harmaita alueita eli niitä tiealueita, joista on vaikea tietää kenen hoitoon ne kuuluvat.

Riikka Uotin ja Jyrki Merosen mukaan viime viikon auditointikierroksesta on tarkoitus tehdä vuosittainen.

Siistiksi-projekti Nurmijärvellä

Projektin tavoitteena on parantaa yhdessä kunnan yleisten ja julkisten alueiden sekä kiinteistöjen ulkoalueiden siisteyttä.

Samalla tuetaan ja aktivoidaan kuntalaisten ja kolmannen sektorin toimijoita siisteyskampanjoiden järjestämisessä.

Lisäksi tavoitteena on löytää ja vakiinnuttaa hyviä käytäntöjä siisteysasiassa.

Kunnan rooli projektissa on tukea ja vahvistaa jo olemassa olevia siivoustempauksia ja kannustaa kuntalaisia myös uusiin tapoihin siisteyden parantamisessa.

Nurmijärven Siistiksi-projektia voi seurata myös Facebookissa.

Lähde: www.nurmijarvi.fi/teemasivut/siistiksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.