Ämpäristöteko valtaa Nurmijärven tiistaina – tästä tempauksessa on kyse

Kuvituskuva

Taina Joutsen

Nurmijärveläiset muovialan yritykset Premix ja Plastone ovat mukana Ämpäristöteko-tempauksessa, joka järjestetään Maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta.

Yritysten yhteiseen pop-up keräyspisteeseen Premixin pihalle voi viedä tuona päivänä kodin käyttökelvottomat kovamuovituotteet. Keräys on kello 9–17 osoitteessa Muovitie 4 Rajamäki. Jätelavalle kerätyt kovamuovituotteet toimitetaan edelleen Riihimäen ongelmajätelaitokselle.

– Tänne saa tuoda kierrätykseen kaikki kovamuoviset tuotteet, esimerkiksi rikkoutuneet ämpärit tai pakasterasiat, sanoo digitaalisen median suunnittelija Satu Ahola Premixiltä.

Hän esittää kuitenkin toivomuksen, että muoviesineestä olisi irrotettu muuta materiaalia olevat osat ennen keräykseen tuomista.

Ämpäristöteko-tempauksen takana on Muoviteollisuus ry, jonka jäseniä Premix ja Plastone ovat.

– Halusimme ehdottomasti lähteä mukaan tähän kampanjaan ja kantaa omalta osaltamme vastuun muovien kierrätyksestä. Samalla päätimme käyttää tilaisuuden hyväksemme ja pitää avoimet ovet. Perheyrityksemme on toiminut Rajamäellä kohta 40 vuotta, mutta koska suuri osa tuotannostamme menee vientiin, emme ole kovin tunnettuja paikallisten keskuudessa. Toivotammekin nyt lähiseutujen asukkaat tutustumaan toimintaamme, Premixin toimitusjohtaja Hanna Ristola sanoo.

Premixillä järjestetään Maailman ympäristöpäivänä tehdaskierrokset kello 9,12 ja 16. Kierrokselle voi ennakkoilmoittautua osoitteessa precise@premixgroup.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.