Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krannin tila avasi kesäksi tilamyymälän – Valikoimassa tilan sekä muiden lähi- ja luomutuottajien herkkuja

Elina ja Pasi Lilja ovat tulleet hakemaan Krannin tilan tilamyymälästä Lepsämästä lähi- ja luomutuotteita. Kotiin lähtiessä heillä on mukanaan kassillinen tilan Kunkku-kaurahiutaleita.

– Näistä saa parasta kaurapuuroa mitä olen ikinä syönyt, Elina Lilja hehkuttaa.

Röykässä asuva pariskunta suosii lähi- ja luomutuotteita aina kun niitä on helposti saatavilla.

– Käytämme suomalaisia ja mieluiten nurmijärveläisiä vihanneksia, Liljat kertovat.

Krannin tilan tilamyymälä avautui toukokuun alussa. Se jatkaa toimintaansa elokuun loppuun asti perjantaisin kello 16–19.

Kauppa tarjoaa kesätyötä yhdelle nuorelle, sillä lähistöllä asuva lukiolainen Charlotta Dahlqvist on palkattu vastaamaan asiakaspalvelusta.

Tarjolla on paitsi tilan omia jauhoja, myös muita lähi- ja pientuottajien herkkuja.

– Perusvalikoimissa on tuotteita, joista tiedämme, että ne ovat eettisesti, kestävästi ja järkevästi tehtyjä ja vielä herkullisiakin, Krannin tilan emäntä Anne Lukana kertoo.

Tarjolla on esimerkiksi Vaahteramäen tilan Frida-kananmunia Somerolta sekä lepsämäläisen Kairoon Maatilatuotteen luomuhapanvihanneksia.

Krannin tila on myös teettänyt pienessä Six Pot Coffee Company -kahvinpaahtimossa oman nimikkokahvinsa, jota myydään tilakaupassa nimellä Krannin Bourbon -kahvi. Paahtimo sijaitsee Pikku Huopalahdessa.

Tilamyymälässä voi juopaista pop up -hengessä myös kahvit ja herkutella uunituoreilla korvapuusteilla, jotka on valmistettu tilan vehnäjauhosekoituksesta. Korvapuusteja riittää myös viikonlopuksi kotiin viemisiksi.

Tilamyymälän valikoima vaihtelee jonkin verran viikoittain. Myyntiin saadaan ehkä myös pakastettua ternimaitoa.

– Toivomme myös asiakkailta palautetta siitä, mitä tuotteita he valikoimiin toivovat, Anne Lukana sanoo.