Rokkaava veljeskunta on kuin toinen perhe – Cruisers Finland järjestää historiansa suurimman tapahtuman Nurmijärvellä

Valtteri Louhi (vas.), Marko Grundström, Nico Antero ja Jesse Kolmela kertovat viihtyvänsä veljeskunnan kerhotilassa lähes päivittäin. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Jos jokin asia on varmaa, niin se, että 5. toukokuuta Nurmijärven Kirkonkylässä raikaa juureva musiikki rockabillysta Topi Sorsakoski -covereihin.

Me olemme hyväntahtoinen veljeskunta.

Tapahtuman taustalla on Cruisers Finland Rockin´ Brotherhood. Veljeskunta, joka vaalii ja levittää 50–60-luvun musiikin ilosanomaa ja viettää yhdessä aikaa.

– Musiikki on iso, jäsenistöämme yhdistävä tekijä, mutta niin on myös veljeys. Veljeskunta on kuin toinen perhe. Pidämme tiiviisti yhteyttä. Apua saa aina, olipa kyse sitten tiellä puhjenneesta renkaasta vai juttuseurasta, porukan PR-asioita hoitava Jesse Kolmela kuvailee.

Vieressä nyökyttelevät veljeskunnan kerhotilan muhkeilla sohvilla istuvat Valtteri Louhi, veljeskunnan presidentti Marko Grundström sekä musiikkivastaava, nurmijärveläinen Nico Antero

Miehisen kodikkaasti sisustetussa kerhotilassa herrat tapaavatkin toisiaan lähes päivittäin.

– Joskus puoliso on sanonut, että voisit välillä viettää aikaa kotonakin, Grundström nauraa.

Vaikka Cruisers Finland Rockin´ Brotherhood on nimensä mukaisesti veljeskunta, ei naisiakaan ole unohdettu. Heille on nimittäin perustettu viime vuonna oma ryhmänsä, Rockin’ Mollys.

Mollyt auttavat myös erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Elävänmusiikin tapahtumat ovat veljeskunnalle tärkeitä senkin takia, että he haluavat luoda niin vanhoille kuin uusille root-musiikkia edustaville bändeille esiintymismahdollisuuksia.

Veljeskunta sai alkunsa vuonna 1999 Itävallassa. Sittemmin toiminta on laajentunut noin 50 maahan. Suomessa jäseniä on tällä hetkellä noin 40.

– Suomessa veljeskuntamme perustettiin vuonna 2015. Vaikka toimintamme pääpaino on pääkaupunkiseudulla, Suomen osastoja on meidän lisäksemme kolme. Uusin löytyy Lahdesta, Grundström listaa.

Mutta palataan takaisin Nurmijärvelle, jolla onkin aivan erityinen asema veljeskunnan historiassa.

– Kun Cruisers Finlandista tuli maailmanlaajuisen Cruisers Nationin täysjäsen ja sai liiveissämme näkyvän kissalogon käyttöön, se tapahtui nimenomaan Nurmijärvellä, Grundström kertoo.

Niin ne liivit. Mustat nahkaliivit olisi helppo liittää moottoripyöräkerhoihin, mutta siitä ei ole Grundströmin mukaan kyse.

– Nahkaliivi on eräänlainen uniformumme, joka liittyy root-musiikkiin. Liivi on oleellinen osa root-muusikoiden esiintymisasua, hän selventää.

– Me olemme hyväntahtoinen veljeskunta.

Spring Rumble

La 5.5. klo 19 alkaen Bowling Housessa, Sepäntie 1, Nurmijärvi

Ohjelma:

klo 19.30 Nico Antero & Tuopin Jäljet (FIN)

klo 20.30 Palkitaan hienoin auto

klo 21 Skidmarkz (FIN)

klo 22 Vulture Club (FIN)

klo 23 The Shrieks (FIN)

klo 24 Monkey Riot Gang (GER)

Cruising autoletkan lähtö tapahtuu Keravan Hong Kongin pihasta klo 18.30. Kokoontuminen klo 18.15. Ajo päättyy Nurmijärven Bowling Houselle n. klo 19.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.